Alertă de securitate emisă de ambasada SUA la Moscova: „Extremiștii au planuri iminente. Evitați aglomerările urbane”

Data publicării:
sediul Ambasada SUA la Moscova
Ambasada SUA la Moscova. Foto: Profimedia Images

Ambasada SUA din Rusia a emis o alertă de securitate pentru cetățenii americani aflați în Moscova, care sunt avertizați să evite „aglomerările urbane” în următoarele 48 de ore. Un avertisment similar a fost emis și de ministerul britanic de Externe.

„Ambasada monitorizează informații despre extremiști care au planuri iminente să țintească adunările de persoane în Moscova, inclusiv concerte, iar cetățenii americani sunt sfătuiți să evite aglomerările urbane în următoarele 48 de ore”, se arată într-un avertisment emis de ambasada SUA în data de 7 martie.

Autoritățile americane nu au specificate exact despre ce amenințări sau „extremiști” este vorba.

Cetățenii americani mai sunt sfătuiți să fie la curent cu ultimele știri și să fie atenți la mediul înconjurător în locurile în care se află.

Avertismentul de călătorie emis de SUA este de „nivel 4”, cel mai ridicat nivel de alertă.

Autoritățile ruse au anunțat joi că mai mulți teroriși înarmați ai ISIS care plănuiau un atac la o sinagogă din Moscova au fost împușcați de agenții FSB. Ambasada americană nu a precizat dacă alerta de securitate e direct legată de acest incident.

De asemenea, ministerul Afacerilor Externe din Germania şi-a înăsprit joi recomandările de călătorie pentru Rusia şi a avertizat „ferm” împotriva deplasărilor cetăţenilor germani în această ţară.

Actualizarea a fost făcută „din cauza deteriorării continue a situaţiei, inclusiv ca urmare a arestărilor arbitrare tot mai frecvente”, a anunţat ministerul. Riscul unor astfel de arestări există pentru cetăţenii germani şi pentru cei cu dublă cetăţenie, germană şi rusă, se menţionează în mod explicit în avertismentul de călătorie. „În cursul unor mitinguri şi demonstraţii neautorizate, pot exista acţiuni pe scară largă, uneori violente, ale forţelor de securitate în întreaga ţară. Nu poate fi exclusă posibilitatea ca trecătorii aflaţi în zonă să fie afectaţi”, a mai precizat MAE german.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri