Live

Berlinezii au înregistrat aproximativ 1.000 de proteste pe site-ul poliţiei, după ce autoritățile au interzis mitingurile masive

Foto: Profimedia

Aproximativ 1.000 de demonstraţii au fost înregistrate pe website-ul poliţiei din Berlin, după ce autorităţile locale au interzis manifestaţiile pe scară largă împotriva restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat joi un purtător de cuvânt al poliţiei, potrivit Agerpres, care citează dpa.

Autoritățile locale se aşteaptă ca numărul persoanelor ce înregistrează proteste să crească, întrucât subiectul este dezbătut intens în mediul online. Orice persoană care intenţionează să protesteze poate să înregistreze o demonstraţie prin completarea unui formular pe website-ul poliţiei berlineze.

Unii internauţi au afirmat că protestele ar trebui să continue, în pofida interdicţiei decise de autorităţi, în timp ce alţii susţin chiar că ar trebui să se recurgă la violenţe.

Poliţia din Berlin se pregăteşte pentru weekend închizând părţi ale zonei centrale a oraşului, în apropierea Porţii Brandenburg.

Anterior, ministrul de interne al oraşului-stat Berlin, Andreas Geisel, a anunţat că câteva mii de ofiţeri de poliţie vor fi desfăşuraţi pentru a veghea la respectarea interdicţiei şi a se asigura că regulile sunt respectate.

În acelaşi timp, organizatorii manifestaţiei de amploare care a fost anulată, iniţiativa Querdenken 711, cu baza în Stuttgart, a contestat interdicţia la un tribunal din Berlin. O decizie a instanţei în acest dosar este aşteptată vineri.

Iniţial, organizatorii au planificat pentru sâmbătă un miting cu aproape 22.000 de participanţi, dar poliţia a decis miercuri să interzică această manifestaţie şi alte proteste de teamă că oamenii nu vor reuşi să respecte măsurile de distanţare fizică impuse în contextul COVID-19.

Geisel a menţionat că participanţii la un eveniment similar desfăşurat pe 1 august au ''încălcat în mod conştient regulile sanitare'', el calificând acest comportament drept ''inacceptabil''.

Editor: B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Digi Sport

Momentul în care Helmut Duckadam și-a pierdut casa: ”N-aveam unde să mă duc” + ”Luam morfină din trei în trei ore”

Te-ar putea interesa și:

24 de morți și peste 900 de răniți, după ce un proiect de reformă fiscală i-a scos în stradă pe columbieni

Guvernul Germaniei ridică restricțiile pentru persoanele care s-au vaccinat anti Covid

Persoane "vaccinate" cu soluţie salină de o asistentă din Germania, care a vrut să ascundă că a spart un flacon de vaccin

„Ne simțim lipsiți de speranță!” Cum au supraviețuit operatorii de schi din Germania într-un sezon lipsit de turiști