Cazul bizar al dispariției Emanuelei Orlandi. Vaticanul a anunțat că va deschide morminte pentru a a descifra misterul
Vaticanul a luat decizia de a aproba deschiderea mai multor morminte pentru a ajuta la rezolvarea anchetei privind cazul Emanuelei Orlandi, adolescenta dispărută de 36 de ani.
Emanuela Orlandi, fiica unui angajat de la Vatican, a dispărut în 1983 la vârsta de 15 ani, când nu a mai ajuns acasă de la o lecție de muzică. Marți, Vaticanul a anunțat că a luat hotărârea de a permite deschiderea mai multor morminte la cererea familiei tinerei.
Purtătorul de cuvânt Alessandro Gisotti a declarat că rudele Emanuelei, avocații familiei și reperzentanți ai Sfântului Scaun vor fi prezenți în Cimitirul Teutonic din Vatican pe 11 iulie, când mormintele vor fi deschise, scrie msn.com.
Vaticanul a anunțat că deschiderea mormintelor este „doar primul pas într-o serie de inspecții programate.”
Pietro Orlandi, fratele Emanuelei, a declarat pentru agenția de presă ANSA că „după 35 de ani în care nu s-a făcut nimic, începerea unei investigații este un pas important.”
Emanuela Orlandi a fost fiica de 15 ani a unui uşier papal a cărui familie avea cetăţenia statului Vatican. Dispariţia ei în centrul Romei în 1983 reprezintă unul dintre cele mai mari mistere din istoria recentă a Vaticanului.
În luna martie, Corriere della Sera a citat-o pe Sgro spunând că a primit o scrisoare anonimă sugerând că Orlandi ar putea fi îngropată în Cimitirul Teutonic din Vatican.
Scrisoarea spunea: "uitaţi-vă unde arată îngerul" - o presupusă referire la statuia unui înger de lângă mormântul Prinţesei Sofia şi al Cardinalului Gustav Adolf zu Hohenlohe-Schillingsfürst.
Cimitirul Teutonic este cea mai veche instituţie catolică germană din Roma. El găzduieşte mormintele unor personalităţi catolice vorbitoare de germană sau flamandă care au trăit în Roma.
De-a lungul anilor, mai multe teorii ale conspiraţiei au fost legate de cazul Orlandi.
Dispariţia adolescentei a fost pusă pe seama comploturilor anti-papale, organizate de servicii de informaţii străine; pe seama "Bandei della Magliana", un sindicat al crimei organizate; dar şi a mai multor agresori sexuali din cadrul clerului.
Anul trecut s-a întrevăzut o speranţă în acest caz odată cu descoperirea unor rămăşiţe pământeşti într-o locaţie a Vaticanului din Roma, până când testele criminalistice au exclus orice legătură cu Orlandi.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News