Live

Ce l-a determinat pe un german care a găsit trei lingouri de aur să le predea autorităților

Data publicării:

Un german care a găsit trei lingouri de aur într-un dulap de bucătărie la mâna a doua a decis că integritatea lui este mai importantă decât cei aproape 100.000 de dolari, cât valorau acestea, şi le-a predat autorităţilor, relatează marţi DPA.

Bărbatul a găsit cele trei lingouri, care cântăreau în total 2,5 kg şi aveau o valoare estimată de 83.500 de euro (97.500 de dolari), într-un dulap pe bucătărie pe care l-a achiziţionat printr-un schimb de mobilă, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne din oraşul Bremen, din nordul Germaniei, scrie Agerpres.

Lingourile se aflau într-un plic şi erau ascunse în spatele unui sertar şi probabil fuseseră acolo de decenii, a mai spus ea.

Purtătoarea de cuvânt a mai precizat că găsitorul, care a făcut descoperirea luna trecută, este eligibil pentru o recompensă de circa 2.500 de euro.

Cu ajutorul poliţiei, s-a stabilit că dulapul i-a aparţinut original unui bătrân înstărit care a trăit întreaga viaţă în aceeaşi casă. El a murit în luna martie, iar locuinţa lui a fost ulterior golită de piesele de mobilier.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Democraţia este ameninţată”. Reacția lui Scholz după ce un europarlamentar german a fost atacat în timp ce lipea afișe

„Extremiștii sunt complet dezinhibați și ne consideră vânat”. Un europarlamentar german, bătut cu sălbăticie în timp ce lipea afișe

Berlinul vrea să scape de vila lui Joseph Goebbels, ministrul de propagandă al lui Hitler: "Luați-o, e cadou!"

Dezastru în Europa, unde sunt coduri portocalii de furtuni. Inundații în Germania și Olanda, grindină cât mingea de ping-pong în Franța

Partenerii noștri