Live

Ciucă: Guvernul a primit aprobarea pentru cererea de plată numărul 2 din PNRR. A rămas un jalon neîndeplinit

Data publicării:
Sursă foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat luni că Guvernul a primit aprobarea pentru a doua cerere de plată din PNRR, 51 de jaloane fiind îndeplinite. 

„Am discutat cu miniştrii continuarea procesului de absorbţie a fondurilor europene. Cu puţin timp în urmă am primit aprobarea pentru cererea de plată numărul 2. Au fost îndeplinite 51 de jaloane, a rămas unul neîndeplinit. Am discutat cu Ministrul Energiei despre acest jalon”, a anunţat Ciucă la finalul unei şedinţe a conducerii PNL. 

El afirma săptămâna trecută că banii din tranşa a doua din PNRR vor contribui esenţial la modernizarea României în toate domeniile cheie, în special infrastructură, sistemul sanitar şi cel educaţional. 

La 16 decembrie 2022, România i-a transmis Comisiei o cerere de plată bazată pe 49 de jaloane şi 2 ţinte stabilite în Decizia de punere în aplicare a Consiliului pentru a doua plată. După examinarea dovezilor furnizate de autorităţile române, Comisia a considerat că 47 de jaloane şi 2 ţinte din totalul de 49 de jaloane şi 2 ţinte au fost atinse în mod satisfăcător.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premierul Mihail Mișustin a prezentat lista miniștrilor. Cine a fost înlocuit și cine rămâne în noul guvern al lui Putin

Vladimir Putin nu renunță la Mihail Mișustin și îl propune din nou prim-ministru. Ce planuri are cu Șoigu și Lavrov

Ciucă, după promulgarea legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro: „România trece la o nouă etapă”

Adina Vălean: În ultimii 5 ani, România a atras 12 miliarde de euro pentru infrastructură. Nu cred că va mai primi atât de mulți bani

Partenerii noștri