Ciucă: Guvernul a primit aprobarea pentru cererea de plată numărul 2 din PNRR. A rămas un jalon neîndeplinit

Data publicării:
pnrr imagine
Sursă foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat luni că Guvernul a primit aprobarea pentru a doua cerere de plată din PNRR, 51 de jaloane fiind îndeplinite. 

„Am discutat cu miniştrii continuarea procesului de absorbţie a fondurilor europene. Cu puţin timp în urmă am primit aprobarea pentru cererea de plată numărul 2. Au fost îndeplinite 51 de jaloane, a rămas unul neîndeplinit. Am discutat cu Ministrul Energiei despre acest jalon”, a anunţat Ciucă la finalul unei şedinţe a conducerii PNL. 

El afirma săptămâna trecută că banii din tranşa a doua din PNRR vor contribui esenţial la modernizarea României în toate domeniile cheie, în special infrastructură, sistemul sanitar şi cel educaţional. 

La 16 decembrie 2022, România i-a transmis Comisiei o cerere de plată bazată pe 49 de jaloane şi 2 ţinte stabilite în Decizia de punere în aplicare a Consiliului pentru a doua plată. După examinarea dovezilor furnizate de autorităţile române, Comisia a considerat că 47 de jaloane şi 2 ţinte din totalul de 49 de jaloane şi 2 ţinte au fost atinse în mod satisfăcător.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri