Live

Comisia Europeană: Juncker şi-a pierdut echilibrul din cauza sciaticii şi nu a alcoolului

Data actualizării: Data publicării:

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a suferit o criză de sciatică miercuri seară în timpul summitului NATO de la Bruxelles, a declarat vineri purtătorul său de cuvânt, Margaritis Schinas, care a răspuns astfel comentariilor conform cărora Juncker ar fi fost în stare de ebrietate, transmite AFP.

O înregistrare video, distribuită masiv pe reţelele de socializare, îl arată pe luxemburghezul în vârstă de 63 de ani ezitant şi pierzându-şi echilibrul după o fotografie de grup şi înaintea unui dineu oficial la summitul NATO de la Bruxelles.

„Preşedintele (Comisiei Europene) Juncker a recunoscut public că sciatica îl jenează la mers. Din păcate, aşa s-a întâmplat şi miercuri seară”, a declarat Margaritis Schinas, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

„Preşedintele doreşte să mulţumească public premierilor (olandez) Mark Rutte şi (portughez) Antonio Costa, care l-au ajutat în acest moment dureros”, a adăugat reprezentantul Comisiei Europene.

Referitor la întrebarea dacă Jean-Claude Juncker era în stare de ebrietate, Schinas a spus că este „de prost gust că anumite media publică titluri insultătoare profitând de durerea” preşedintelui Comisiei Europene.

Jean-Claude Juncker „ia medicamente şi se simte mai bine”, a continuat Margaritis Schinas, care a vorbit despre „agenda încărcată” a preşedintelui CE în ziua de joi, care a urmat recepţiei, în timpul summitului NATO. Săptămâna viitoare „el va continua să muncească intens, aşa cum face de la începutul carierei sale publice”, a încheiat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Comisia Europeană a înrăutățit prognoza de deficit pentru România

Steagul UE a fost interzis la Eurovision 2024. Comisia Europeană cere explicații și critică dur decizia EBU

Polonia doreşte să ocupe viitorul post de comisar european pentru apărare, afirmă un fost premier de la Varșovia

Mircea Geoană avansează o dată pentru alegerea viitorului secretar general NATO: „Sunt încrezător”

Partenerii noștri