Live

Comisia Europeană nu este îngrijorată de stadiul pregătirii preşedinţiei române a Consiliului UE

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Comisia Europeană şi-a exprimat luni încrederea în profesionalismul apropiatei preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene, dar a reiterat în acelaşi timp apelul preşedintelui executivului european, Jean-Claude Juncker, pentru un consens politic naţional necesar în România înaintea şi pe perioada asigurării Consiliului UE.

În conferinţa de presă cotidiană a executivului comunitar, purtătorul de cuvânt Margaritis Schinas a fost întrebat dacă CE este îngrijorată de situaţia pregătirii preşedinţiei române a Consiliului UE, date fiind recenta demisie a lui Victor Negrescu din funcţia de ministru delegat pentru afaceri europene şi actuala perioadă turbulentă prin care trece guvernul român.

„Nu suntem îngrijoraţi. Avem încredere în profesionalismul apropiatei preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene şi în nivelul mulţumitor al organizării administrative înaintea sa. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună. Întrebarea dumneavoastră îmi oferă, de asemenea, ocazia de a reitera apelul preşedintelui Juncker pentru nevoia de consens politic naţional în România înaintea şi în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE”, a afirmat Schinas.

România va prelua la 1 ianuarie anul viitor preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE. Aceasta este asigurată în prezent de Austria.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A cheltuit 150.000 de euro pe operații estetice pentru a arăta ”ca o papușă”, dar a ajuns ”un extraterestru”! Ce a ieșit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE. Câți ani trăiește, în medie, un român

Noi violențe în Georgia, "legea rusă" a fost votată. Poliția a dat cu gaze lacrimogene în mulțimea care a luat cu asalt Parlamentul

Germania și Polonia sărbătoresc 20 de ani de la primul mare val de extindere al UE către est

Tensiunile cresc în Georgia după protestele violente, cu 63 de arestări. Parlamentarii s-au luat iar la bătaie

Partenerii noștri