Live

Elon Musk ajunge în faţa unui complet de judecată după ce l-a numit pedofil pe un speolog britanic

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Elon Musk, patronul constructorului de automobile Tesla, va trebui să se apere de acuzaţiile de defăimare în faţa unui complet de judecată, după ce l-a calificat drept pedofil pe un speolog britanic, a decis o instanţă din Los Angeles.

Conform acestei decizii date luni, procesul este programat să înceapă pe 3 decembrie la Los Angeles.

Elon Musk l-a insultat pe Vernon Unsworth în vara anului 2018, după ce acesta din urmă calificase drept „cascadorie publicitară” oferta eşuată a patronului Tesla de a trimite un submarin în miniatură care să ajute la salvarea celor 12 tineri fotbalişti şi a antrenorului lor, rămaşi blocaţi într-o peşteră din Thailanda în urma inundaţiilor.

După o dispută în mass media, Elon Musk a folosit pe Twitter termenul de „pedo” la adresa lui Unsworth, în vârstă de 64 de ani, care trăieşte o parte a anului în Thailanda.

Musk a vrut să evite un proces, argumentând că tweet-urile sale împotriva speologului erau insulte, nu afirmaţii, însă judecătorul, Stephen Wilson, a considerat că declaraţiile patronului Tesla după postarea sa controversată sugerează că acesta chiar credea că acuzaţiile sale sunt întemeiate.

Wilson a considerat, de asemenea, că reclamantul nu era o persoană publică de bunăvoie, ceea ce simplifică demersul său de a demonstra că a fost într-adevăr victima defăimării.

Prin urmare, Unsworth va trebui să arate că Musk a dat dovadă de neglijenţă făcându-şi publice acuzaţiile, însă nu va trebui să demonstreze că antreprenorul miliardar a avut o intenţie clară de a-i face rău. „Aşteptăm cu nerăbdare procesul”, a declarat avocatul lui Musk, Alex Spiro.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Pus la zid în întreaga țară după ce a "măcelărit" imnul Italiei, Al Bano le-a dat replica celor care l-au criticat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Furtuna solară a perturbat sateliții Starlink. Anunțul făcut de Elon Musk

Sute de protestatari au încercat să intre în fabrica Tesla de lângă Berlin. Mai multe persoane au fost arestate

Eșec pentru Elon Musk. Primul cip Neuralink implantat a început să se desprindă de creierul pacientului

Programul zilnic al lui Elon Musk: mănâncă o gogoașă în fiecare dimineață și se culcă la 3. Cum își împarte timpul și ce obiceiuri are

Partenerii noștri