Live

Franța nu va mai compensa tratamentele homeopate, deoarece nu există dovezi că sunt eficiente

Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Franța nu va mai compensa tratamentele homeopate, deoarece nu există dovezi că acestea sunt eficiente, a anunțat Ministerul Sănătății de la Paris.

În prezent, 30 la sută din costul acestor produse este suportat de stat, prin sistemul de asigurări sociale. Dar de la 1 ianuarie 2020, cota va scădea la 15 la sută, și va ajunge la zero din 2021.

Decizia vine după ce Înalta Autoritate pentru Sănătate, un organism format din experți, a stabilit că lipsesc dovezi privind eficiența tratamentelor homeopate. Cel mai mare laborator din lume care face asemenea produse este în Franța.

Șeful firmei a anunțat că va solicita o întâlnire cu președintele Emmanuel Macron, deoarece decizia ministrului sănătății pune în pericol sute de locuri de muncă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Am făcut parte din acest coșmar”. Mărturia șocantă a unuia dintre bărbații acuzați de viol în cazul Pelicot, care a revoltat Franța

Avioanele franceze Mirage destinate Ucrainei vor fi modificate pentru atac la sol

„Au făcut un pact cu diavolul”. O companie uriașă a plătit „taxă de protecție” grupării ISIS ca să își continue afacerile în Siria

Vastă operaţiune de salvare a unor delfini eşuaţi pe o plajă din Franța

Partenerii noștri