Live

Incendiu la Notre-Dame. Reacția Papei Francisc

Data publicării:
Foto: Pompiers de Paris/ Twitter

Papa Francisc se roagă pentru catolicii din Franţa şi pentru locuitorii Parisului după incendiul care a devastat o parte din catedrala Notre-Dame, simbol al creştinismului şi al poporului francez, relatează dpa, citată de Agerpres.

Incendiul de la catedrala Notre-Dame, din aprilie 2019. Foto: Guliver/GettyImages

„Papa Francisc este aproape de Franţa, se roagă pentru catolicii francezi şi pentru locuitorii Parisului şocaţi de teribilul incendiu care a devastat #Catedrala Notre-Dame. El se roagă pentru toţi cei care se luptă să rezolve această situaţie tragică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti, într-un mesaj pe Twitter.

Faimosul monument parizian a fost devastat timp de 16 ore de un incendiu violent, care i-a afectat puternic structura şi a făcut să se prăbuşească turla sa în formă de săgeată, cu o înălţime 93 de metri.

Catedrala, care datează din secolul al XII-lea, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care atrăgea milioane de turişti în fiecare an.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa Francisc: O societate fără conflicte este o societate moartă. Încercarea de uniformizare a opiniilor provoacă tensiuni şi violenţe

Miracole sau escrocherii: Care sunt noile reguli ale Vaticanului pentru recunoașterea fenomenelor supranaturale în era internetului

Angajații de la Vatican cer condiții mai bune de muncă și se plâng că sunt primiți prea mulți vizitatori în muzee

Papa Francisc a transmis un mesaj de Paște credincioșilor: „Domnul Înviat să-i mângâie pe cei aflaţi în încercare”

Partenerii noștri