Live

Lituania a primit drona Bayraktar pentru care sute de oameni făcuseră chetă, dar pe care compania turcă a ținut să o ofere gratis

Data actualizării: Data publicării:
Lituania a primit drona Bayraktar pentru care sute de oameni făcuseră chetă, dar pe care compania turcă a ținut să o ofere gratis. Foto: Twitter / Lithuanian Ministry of Defence

Lituania a primit o dronă de luptă Bayraktar din Turcia, după ce sute de lituanieni au cotizat pentru a strânge banii necesari achiziţionării acestui dispozitiv pentru Ucraina, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Vilnius, relatează Reuters.

În cele din urmă, producătorul turc Baykar a anunţat că va dona drona gratis, guvernul Lituaniei angajându-se să cheltuiască 1,5 milioane de euro din banii adunaţi pentru armarea ei, iar restul de până la aproape 6 milioane de euro colectate urmând să fie dedicați ajutorului umanitar pentru Ucraina.

Imaginile distribuite de guvernul lituanian prezintă drona cu logoul unui şoim, în culorile Lituaniei şi Ucrainei. Drona a primit acest nume în urma unui vot pe internet în Lituania.

Ucraina a achiziţionat peste 20 de drone armate Bayraktar TB2 de la Baykar în ultimii ani şi a comandat alte 16 pe 27 ianuarie. Acest lot a fost livrat la începutul lui martie.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Erdogan a grațiat şapte generali condamnaţi pentru puciul din 1997

Cea mai ieftină capitală din Europa pentru amatorii de city break. Turiștii pot mânca cu trei euro

Ministerul Apărării anunţă după patru luni că a găsit o dronă prăbușită într-o localitate din Botoşani

Erdogan spune că Israelul va ataca Turcia dacă va câștiga războiul împotriva Hamas: „Nu se va opri în Gaza”

Partenerii noștri