Live

Locuitorii unei comune italiene din Lombardia, obiect de studiu. Vor face analize de sânge pentru că nicio persoană nu este infectată

Data publicării:
"Cocktail-ul" de anticorpi cu care a fost tratat Donald Trump

O localitate din Lombardia, zona roşie a Italiei, pare imună la coronavirus, în condiţiile în care nu are niciun caz pozitiv. Localnicii au fost chemaţi să îşi facă analize de sânge pentru un studiu, potrivit Mediafax.

Potrivit ANSA, Comuna Ferrera Erbognone, care are puţin peste 1.000 de locuitori, devine subiectul unui studiu făcut de Institutului Neurologic „Mondino”.

Autorităţile vor să facă analize localnicilor pentru a detecta prezenţa anticorpilor.

Primarul şi medicul Giovanni Fassina a trimis localnicilor o notă în care îi cheamă la analize până în data de 2 aprilie.

„Am ales Ferrera Erbognone pentru că este o comunitate în cazul în care nu a existat încă niciun un caz de infecţie cu noul coronavirus. Un studiu făcut asupra localnicilor ne-ar putea oferi rezultate importante, care va fi apoi împărtăşit cu virologii din Policlinica San Matteo şi cu comitetul ştiinţific al regiunii Lombardia", a spus directorul Institutului Neurologic „Mondino”, Livio Tronconi.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Un tren a fost răsturnat de tornadă în nordul Italiei

Un mini-submarin construit de traficanți ca să transporte drogurile în alte țări a fost descoperit în Italia. Cum au fost prinși

Românii din străinătate vor avea la dispoziţie 915 secţii de votare pentru alegerile din 9 iunie. Cum vor fi organizate

Mafia italiană nu-și mai murdăreşte mâinile cu sânge. „Ar fi fost o prostie să credem că nu vor profita de un aflux uriaş de bani”

Partenerii noștri