Live

Marea Britanie vrea să bage acid folic în pâine. Măsura ar putea încălca drepturile omului

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Marea Britanie vrea să introducă acid folic în făină, pentru a evita naşterea copiilor cu malformaţii. Pentru că pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente, femeile însărcinate ar putea suplimenta aportul de acid folic prin alimentaţie.

De regulă, acidul folic este recomandat în primele luni de sarcină, însă nu mereu în cantitate suficientă. Lipsa acestui element înseamnă defecte ale tubului neural la copii, care duc la boli grave, printre care spina bifida, iar în Marea Britanie sunt întâlnite cele mai multe cazuri ale acestei boli din Europa.

Măsura a fost introdusă în Stalele Unite încă de acum 20 de ani şi s-a observat o scădere a incidenţei malformaţiilor congenitale ale copiilor de 23 la sută.

Criticii acestei măsuri spun că administrarea de medicamente în masă populaţiei, fără consinţământul acesteia, încalcă drepturile omului.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O profesoară a aflat că iubitul o înșală și a pus la punct un plan sinistru de răzbunare. S-a dat de gol povestind totul în jurnal

Acţiunile de spionaj ale Rusiei nu vor împiedica sprijinul NATO pentru Ucraina, afirmă Stoltenberg

„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva Iranului: „Vom continua să strângem laţul”

Partenerii noștri