O profesoară a aflat că iubitul o înșală și a pus la punct un plan sinistru de răzbunare. S-a dat de gol povestind totul în jurnal

Data actualizării: Data publicării:
colaj foto cu o femeie blonda si un barbat care isi arata bratul tatuat
Fiona Beal și Nicholas Billingham FOTO: Northamptonshire Police

O profesoară de școală primară din Marea Britanie a pledat vinovată la mijlocul procesului în care era judecată pentru uciderea iubitului ei și a recunoscut că l-a atras în dormitor cu o partidă de sex, l-a legat de pat și l-a înjunghiat în gât, după care i-a îngropat cadavrul în grădina din spatele casei.

Fiona Beal, de 50 de ani, a spus într-un jurnal descoperit de poliție că plănuia să-l atace pe Nicholas Billingham, de 42 de ani, și că își cumpărase un cuțit în acest scop, dar și alte lucruri care i-ar fi fost necesare.

Beal a pledat inițial vinovată pentru ucidere din culpă, susținând că și-a pierdut controlul, negând că a planificat crima. Cadavrul lui Billingham, parțial mumificat, a fost găsit în martie 2022, la patru luni după ce a fost văzut ultima dată, potrivit BBC.

Profesoara le-a spus mai multor prieteni în zilele de după crimă că ea și Billingham au avut Covid-19 și au trebuit să se izoleze. De asemenea, a trimis mesaje de pe telefonul lui Billingham anunțând că s-au despărțit, pentru că el a avut o aventură.

În sala de judecată femeia a povestit că după ce i-a promis o partidă de sex partenerului ei, l-a înjunghiat în gât în timp ce acesta purta o mască de dormit și în timp ce era legat cu un cablu de pat.

Rămășițele bărbatului au fost descoperite de poliția din Northamptonshire, în martie 2022, după ce Beal a fost descoperită într-o „situație dificilă” într-o cabană din Cumbria.

În timpul unei percheziții făcute în cameră, polițiștii au găsit un jurnal scris de mână în care Beal a spus că a fost „controlată și manipulată” în relație și că Billingham i-a făcut „lucruri neplăcute”.

Ea a mai povestit în jurnal că are un alter ego, Tulip22, cu o personalitate mai puternică, „capabil de un comportament complet diferit și mai întunecat decât personajul ei public de profesoară și mamă dedicată”.

În instanță au fost citite pasaje din jurnal: „A fost mai greu decât credeam că va fi. A ascunde un cadavru era dificil. Mutarea unui corp este mult mai dificilă decât pare la televizor.”

A mai povestit în fața instanței că și-a înfășurat partenerul mort și l-a târât pe scări, după care l-a îngropat în grădină.

Beal a comis crima în seara de 1 noiembrie 2021 și în zilele următoare a anunțat pe toată lumea că ea și iubitul ei au Covid-19 și trebuie să se izoleze. A trimis mesaje care spuneau același lucru și de pe telefonul lui.

Pe 8 noiembrie, Beal și-a anunțat surorile că ea și Billingham s-au despărțit, pentru că acesta a avut o aventură cu o altă femeie.

Ea a folosit, de asemenea, telefonul bărbatului mort pentru a trimite mesaje familiei lui pe 30 decembrie 2021, spunându-i mamei sale că a fost împreună cu noua iubită

„Suntem mulțumiți că Fiona Beal a luat acum decizia de a recunoaște că l-a ucis într-adevăr pe Nick Billingham și sperăm că acest lucru va aduce liniște familiei lui care trăiește un coșmar de mai bine de doi ani”, a spus detectivul Adam Pendlebury, cel care a condus ancheta în acest caz.

Beal, care se află în arest, își va afla sentința la sfârșitul lunii mai.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri