Live

Măsuri pedagogice în pandemie: Notele acordate de profesori în timpul anului școlar, utilizate în locul examenelor

Data actualizării: Data publicării:
Elevi de liceu, Foto: Guliver/GettyImages

Notele oferite de profesori prin evaluări vor fi utilizate anul acesta în locul examenelor pentru accederea în învăţământul gimnazial şi vocaţional în Anglia şi Irlanda de Nord, anunţă ministrul britanic al Educaţiei, Gavin Williamson, potrivit Mediafax.

„Anul acesta, ne vom pune încrederea mai mult în profesori decât în algoritmi”, a afirmat Gavin Williamson, potrivit BBC, referindu-se la problemele din sistemul informatic produse în cursul examenelor anul trecut.

Sistemele educaţionale din Anglia şi Irlanda de Nord vor utiliza un model special de evaluare prin note acordate de profesori, pentru a se asigura că sunt date „corect şi uniform”, a precizat ministrul britanic al Educaţiei.

„Tocmai am luat decizia de anulare a tuturor examenelor de grad secundar şi vocaţional în acest an academic. În contextul sistemului de învăţământ online destul de extins în acest moment, nu pot permite ca elevii din Irlanda de Nord să fie dezavantajaţi în vreun fel în raport cu colegii lor din restul Marii Britanii”, a confirmat Peter Weir, ministrul nord-irlandez al Educaţiei.

Gavin Williamson, ministrul britanic al Educaţiei, a subliniat că elevii care nu au tablete pentru învăţământ online pot merge în continuare la şcoli. În prima etapă a carantinei, copiii care nu au avut dispozitive electronice au putut merge la şcoli, "acum aplicăm aceleaşi standarde şi recomandări", a subliniat Gavin Williamson.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul britanic vrea să trimită 5.700 de imigranți în Rwanda, dar peste jumătate din ei sunt de negăsit

Regele Charles și-a reluat activitățile publice. Vizibil emoționat, el vizitează un centru medical unde sunt tratați pacienți cu cancer

Prințul William și Kate au făcut publică o fotografie nevăzută până acum, pentru a sărbători 13 ani de căsătorie

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Partenerii noștri