Guvernul britanic vrea să trimită 5.700 de imigranți în Rwanda, dar peste jumătate din ei sunt de negăsit

Data publicării:
Migranți in barca pe Marea Mediterană
Ambarcațiune cu migranți. Foto: Profimedia Images

Mai mult de jumătate dintre solicitanții de azil care urmează să fie trimiși în Rwanda nu pot fi găsiți de Ministerul de Interne al Marii Britanii, conform unei evaluări citate de Sky News.

5.700 de persoane trebuie să primească o „Notificare de intenție” prin care să fie anunțate că cererea lor de azil nu a fost admisă, dar peste 3.000 dintre acestea sunt de negăsit.

Ministerul de Interne susține într-un raport că guvernul din Rwanda a fost de acord „în principiu” să accepte 5.700 de solicitanți de azil din Marea Britanie, dar admite că doar 2.143 participă la verificări regulate și „pot fi localizați pentru detenție”.

Nu este clar dacă ceilalți 3.557 de solicitanți de azil au intrat în clandestinitate pentru a evita deportarea sau sunt victime ale erorilor administrative cauzate de mutarea între diferite locații finanțate de stat.

Din acest grup fac parte doar solicitanții de azil care au ajuns în Marea Britanie între 1 iulie 2022 și 29 iunie 2023 și care au primit deja o scrisoare prin care erau anunțați despre planul de a fi mutați Rwanda.

Primele zboruri sunt planificate pentru luna iulie, ceea ce indică faptul că nicio persoană care a sosit în Marea Britanie ilegal, cu barca, în timpul anului precedent nu va fi la bord.

Documentul guvernamental menționează, de asemenea, că este probabil să existe „o atenție semnificativă din partea parlamentarilor” asupra unor cazuri individuale, iar angajații Ministerului de Interne „ar putea fi copleșiți”.

Parlamentarii pot contesta deportarea unei persoane, care rămâne suspendată până la primirea unui răspuns.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri