Live

Video Modul surprinzător prin care preşedintele Elveţiei și-a părăsit funcția înainte de Revelion. „Au revoir. Auf Wiedersehen. Arrivederci”

Data publicării:
Alain Berset deține și funcția de ministru de Interne. Foto: Profimedia

Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Alain Berset, 51 de ani, şi-a anunţat în iunie 2023 intenţia de a părăsi funcţia, spre surprinderea tuturor. Dar modul în care şi-a luat „adio” de la funcţia politică este puţin probabil să fie uitat, relatează Le Figaro, potrivit News.ro.

Alain Berset a publicat sâmbătă, când încă era preşedinte al Confederaţiei Elveţiene pentru câteva ore, un videoclip amuzant pe rețeaua X, pentru a-şi marca în faţa poporului elveţian plecarea din funcţie.

Videoclipul îl arată cum ia o pălărie şi dispare, zâmbind, pe un coridor. În timp ce se îndepărtează, politicianul îşi arată bucuria făcând un mic salt.

El şi-a însoţit videoclipul spunând „La revedere” în cele trei limbi oficiale ale ţării - franceză, germană, italiană: „Au revoir. Auf Wiedersehen. Arrivederci”.

Alain Berset, în vârstă de 51 de ani, îşi anunţase deja plecarea, spre surprinderea tuturor, în luna iunie, spunând că s-a simţit „bine”.

„Să poţi să te retragi în timp ce eşti încă în viaţă este un lucru destul de bun”, a glumit politicianul în discursul său de adio rostit în faţa Parlamentului la 13 decembrie. În acea zi, el i-a cedat locul lui Viola Amherd, care va prelua oficial şefia Confederaţiei luni, 1 ianuarie.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Patru țări europene cu o lungă tradiție de neutralitate vor „extinderea” relațiilor cu NATO și apropierea de alianță

Închisorile din Elveția sunt supraaglomerate, deținuții stau pe paturi pliante. Autoritățile vor să aducă în plus containere cu gratii

Zelenski anunță că summitul de pace din Elveția va avea loc pe 15 și 16 iunie. Rusia nu e invitată

Firea îl susține pe Ciolacu la prezidențiale și spune că nu vrea să preia șefia PSD: „Nu aș folosi funcția de primar ca trambulină”

Partenerii noștri