Live

Noi violențe în Italia, înaintea alegerilor din 4 martie

Data publicării:

În Italia, cresc tensiunile dinaintea alegerilor. Noi incidente s-au produs ieri la un marş al activiştilor de stânga împotriva partidului de extremă dreapta Liga Nordului.

Imaginile sunt din Pisa, unde au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine care încercau să-i împiedice să ajungă într-o piaţă unde se desfăşura un miting al liderului Ligii Nordului, cunoscut pentru poziţiile sale anti-imigraţie şi anti-europene.

În ultima lună, în Italia s-au înmulţit ciocnirile violente între militanţii neo-fascişti şi cei anti-fascişti, precum şi actele de vandalism şi violenţele motivate de ură rasială şi împotriva migranţilor.

Urmează pe 4 martie un scrutin cu rezultat greu de anticipat, în care vor juca un rol important resentimentele populaţiei faţă de imigranţi, Bruxelles, precum şi problemele economice ale Italiei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

Jaf plănuit în detaliu: 3 români din Italia au furat bani și bijuterii de la un bătrân, dar un muc de țigară i-a dat de gol

Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea

Partenerii noștri