Live

Papa Francisc îşi anulează audienţele generale în prezenţa credincioşilor, pentru a-i proteja de COVID-19

Data publicării:
Papa Francisc își aranjează masca. Foto: Profimedia Images

Vaticanul a anunţat joi că papa Francisc şi-a anulat din nou audienţele generale de miercuri în prezenţa credincioşilor, din cauza unei intensificări generalizate a epidemiei de COVID-19 în Italia, relatează AFP, citată de Agerpres.

Începând de miercurea viitoare, 4 noiembrie, audienţele generale ale Sfântului Părinte vor fi din nou transmise din biblioteca Palatului Apostolic. Decizia a fost luată întrucât un caz pozitiv de COVID-19 a fost semnalat cu prilejul audienţei generale din 21 octombrie şi în scopul de a evita orice eventual risc viitor pentru sănătatea participanţilor', a precizat Vaticanul într-un comunicat.

Papa Francisc, căruia îi place să stea în apropierea credincioşilor, şi-a reluat audienţele generale din piaţa Sfântul Petru în prezenţa credincioşilor abia la începutul lui septembrie, după o întrerupere de şase luni.

Cea mai recentă audienţa generală a papei înainte de această dată a avut loc în prezenţa a 12.000 de persoane, pe 26 februarie.

Asemenea ţărilor europene vecine, Italia, unul dintre statele cele mai afectate de pandemie, se confruntă cu o creştere alarmată a cazurilor de contagiere în ultimele săptămâni. Pe teritoriul ţării au fost raportate aproape 38.000 de decese şi peste 550.000 de cazuri începând cu finalul lunii februarie.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa Francisc: O societate fără conflicte este o societate moartă. Încercarea de uniformizare a opiniilor provoacă tensiuni şi violenţe

Miracole sau escrocherii: Care sunt noile reguli ale Vaticanului pentru recunoașterea fenomenelor supranaturale în era internetului

Angajații de la Vatican cer condiții mai bune de muncă și se plâng că sunt primiți prea mulți vizitatori în muzee

Papa Francisc a transmis un mesaj de Paște credincioșilor: „Domnul Înviat să-i mângâie pe cei aflaţi în încercare”

Partenerii noștri