Live

Poliția italiană a arestat 19 militanți extremiști care voiau înființarea unui nou partid nazist

Data publicării:

Poliția italiană a anunțat joi că a arestat 19 militanți ai extremei drepte din mai multe regiuni ale Italiei care doreau să întemeieze un nou partid nazist, relatează site-ul cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

În timpul filtrelor organizate de polițisti au fost găsite arme, materiale explozibile, steaguri și însemne naziste și cărți cu Adolf Hitler și Benito Mussolini.

Potrivit procuraturii din orașul Caltanissetta, Sicilia, care au condus investigația cunoscută sub numele de Umbrele Negre, presupușii suspecți doreau să creeze ”o grupare pro-nazistă, xenofobică și antisemită denumită Partidul Muncitorilor Național Socialiști Italieni”.

Membrii, care au înființat un grup de discuții pentru instruirea în stil militar a militanților, aveau de asemenea contacte cu alte grupări pro-naziste din afara Italiei, precum gruparea neo-nazistă Combat 18 din Marea Britanie și Noua Ordine Socială din Portugalia.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

Jaf plănuit în detaliu: 3 români din Italia au furat bani și bijuterii de la un bătrân, dar un muc de țigară i-a dat de gol

Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea

Partenerii noștri