Live

Primele imagini cu atacatorul din Franţa. Cum a ajuns la Nisa şi ce a făcut înainte de atacul din catedrală

Data publicării:
Brahim Aouissaoui, atacatorul de la Nisa. Foto: Agerpres / EPA / STR BEST QUALITY AVAILABLE

Brahim Aouissaoui, atacatorul de la catedrala Notre Dame din Nisa, se afla de mai puțin de o lună în Europa. El venise cu o barcă de migranți prin insula Lampedusa şi a stat în carantină, ocazie cu care i s-au făcut fotografii pentru documente. Ulterior, a mers în Franța, unde a executat atacul de la catedrala din Nisa. 

Anchetatorii l-au identificat pe tunisianul Brahim Aouissaoui, 21 de ani, după ce au descoperit documentele lui făcute de Crucea Roșie italiană, care l-a luat în evidență după ce acesta a ajuns pe insula Lampedusa, pe 20 septembrie, cu un vas de migranți, scrie Le Figaro.

„Ulterior, el a ajuns la Bari, Italia, pe 9 octombrie”, a declarat un procuror.

Autoritățile italiene l-au găsit pe teritoriul țării și chiar au întocmit un act de deportare, potrivit Ministerului Justiției. Tunisianul nu a fost însă reținut și pus în arest, scrie Il Coriere. Posibila cauză ar fi fost lipsa de locuri în centrele de detenție, din cauza pandemiei Covid-19.

Ce a făcut Brahim Aouissaoui înainte de atac

Momentul exact când a ajuns în Franța nu se cunoaște. Potrivit familiei sale, care locuiește în orașul tunsian Sfax, tânărul ar fi ajuns la Nisa în dimineața atacului sau cu o seară înainte și căuta un loc să doarmă în apropierea catedralei. Familia a recunoscut imaginile de locul atacului prezentate de media, deoarece le văzuse joi dimineață, în timpul unui apel video cu Brahim.

„Fratele meu era o persoană prietenoasă şi niciodată nu a arătat semne de extremism (...) El îi respecta pe toţi ceilalţi oameni şi accepta diferenţele dintre ei încă din copilărie”, a spus fratele său mai mare, Yassin.

Membrii familiei sale, investigaţi în prezent de autorităţile din Tunisia, mai afirmă că Aoussaoui nu le-a mărturisit niciodată că ar fi dorit să plece din Tunisia.

Un atac terorist cu armă albă a avut loc joi în orașul francez Nisa. Trei oameni au murit, dintre care unul decapitat, după ce un bărbat înarmat cu un cuțit i-a atacat într-o catedrală din centrul orașului. 

Brahim Aouissaoui, atacatorul de la Nisa. Foto: Agerpres / EPA / STR BEST QUALITY AVAILABLE

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ursula von der Leyen, la București: „Noi decidem cine vine în Europa, nu reţelele de crimă organizată şi traficanţii”

Acuzaţii principali în cazul atentatului de la Nisa, soldat cu 86 de morți și 450 de răniți, riscă cel mult 15 ani de închisoare

Procesul atentatului de la Nisa începe la şase ani de la tragedie. 86 de oameni au fost uciși și peste 400 răniți

Șase ani de la atentatul terorist din Nisa. 87 de oameni au fost uciși de un bărbat care a intrat cu camionul în mulțime

Partenerii noștri