Live

Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacul comis în Londra

Data actualizării: Data publicării:
Atac terorist la Londra Foto: captură BBC

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, luni, atacul comis duminică de un militant islamist în oraşul Londra, soldat cu rănirea a trei persoane.

"Autorul atacului comis în zona Streatham, în sudul Londrei, făcea parte din combatanţii Statului Islamic", anunţă reţeaua teroristă într-un comunicat difuzat pe propria agenţie de presă, Amaq, potrivit Mediafax.

"Atacul a fost comis ca reacţie la apelurile de vizare a cetăţenilor din ţările coaliţiei antiteroriste internaţionale", precizează organizaţia teroristă sunnită, conform Institutului american SITE, specializat în monitorizarea grupurilor islamiste şi potrivit cotidianului Le Figaro.

Trei persoane au fost rănite în atacul comis duminică în zona Streatham din Londra, a comunicat Poliţia metropolitană londoneză. Autorul atacului a fost împuşcat mortal de agenţii de poliţie. Incidentul este considerat de tip terorist.

Potrivit unor surse citate de postul Sky News, autorul atacului era militant islamist şi era monitorizat de serviciile secrete britanice.

Editor web: C.T.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac cu o sabie de samurai în Londra. Un copil de 13 ani a fost ucis după ce un bărbat a început să înjunghie oamenii la întâmplare

„Șanse reale pentru un leac”. Primele vaccinuri împotriva cancerului sunt testate la Londra

CNN: O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului

Imagini virale cu doi cai de cavalerie galopând fără control în Londra. Pentru prinderea lor a intervenit armata. Patru oameni răniți

Partenerii noștri