Live

Șeful serviciului de informații din Bosnia, reținut pentru că și-ar fi falsificat diploma universitară

Data publicării:
Directorul Agenției de Informații din Bosnia Herțegovina, Osman Mehmedagici, a fost reținut miercuri de poliția din Saraievo. Sursa:: captură video

Directorul Agenției de Informații din Bosnia Herțegovina, Osman Mehmedagici, a fost reținut miercuri de poliția din Saraievo. El este suspectat că și-a falsificat diploma universitară, relatează Euractiv.

Procurorii îl acuză pe Mehmedagici de abuz de serviciu, fals în acte și spălare de bani.
Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, operațiunea poliției din Saraievo face parte dintr-o anchetă privind validitatea diplomei sale universitare. Acuzațiile de spălare de bani sunt legate de cumpărarea unei case în Sarajevo.
Directorul Universității Americane din Tuzla, Denis Prcici, a fost, de asemenea, arestat recent în dosarul diplomei lui Mehmedagici. El este suspectat de favorizarea infractorului.
Inspectoratul școlar al Republicii Srpska (una din cele două entități care formează Bosnia Herțegovina) a anulat diploma pe care Mehmedagici a obținut-o la o universitate privată din Banja Luka, după ce a decis că acesta nu a trecut toate examenele, după care Mehmedagic a prezentat o diplomă de la Universitatea Americană.
Osman Mehmedagici este un apropiat al președintelui Partidului bosniac de acțiune democratică, Bakir Izetbegovici, care a cerut să i se încredințeze un nou mandat la președinția tripartită a țării, după expirarea primului mandat de cinci ani.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Charles Michel: Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru extindere, ţările candidate ştiu ce au de făcut

Un bărbat din Cluj a fost dat în judecată după ce s-a dat drept arhitect timp de 11 ani. A avizat zeci de proiecte tehnice

Cursa contracronometru pentru salvarea „inimii albastre” a Europei

Un bărbat și-a omorât soția, iar apoi a împușcat mortal alte două persoane, în Bosnia. El s-a sinucis înainte să fie prins de polițiști

Partenerii noștri