Live

Studiu de seroprevalență în Franța. Ce proporție din populație se infectase cu SARS-CoV-2 până la jumătatea lui aprilie

Data publicării:
Foto: GettyImages

Franţa a fost una dintre cele mai grav afectate ţări europene de maladia COVID-19, înregistrând până vineri peste 30.000 de decese, mai mult decât în Spania, clasându-se imediat după Italia. Măsuri stricte de carantină au fost implementate de la jumătatea lunii martie și până la jumătatea lunii mai.

Reprezentanţii din sănătate publică au avertizat că numărul cazurilor confirmate este din nou în creştere în Franţa metropolitană, însă se menţine totuşi la un nivel relativ scăzut, ceea ce a permis demararea unui studiu de seroprevalență, care să arate în ce proporție populația țării a trecut prin boală.

Astfel, s-a constatat că aproximativ 4,4 milioane de persoane, reprezentând 6,7% din populaţia Franţei metropolitane, au fost probabil infectate cu noul coronavirus până la jumătatea lunii aprilie, au anunţat vineri autorităţile sanitare din această ţară, potrivit Agerpres. Acest procent estimativ are la bază o campanie de testare a populaţiei naţionale în vederea detectării anticorpilor.

Spre deosebire de Franţa metropolitană, noul coronavirus înregistrează o transmitere comunitară în Guyana Franceză, teritoriu francez aflat în America de Sud. Aici ratele de spitalizare şi internările în secţiile de terapie intensivă sunt în creştere, au precizat specialiştii de la Sante Publique France.  Noul prim-ministru al Franţei, Jean Castex, urmează să efectueze o vizită în Guyana Franceză duminică, însoţit de ministrul Sănătăţii, Olivier Veran. 

Un studiu de seroprevalență la scară largă făcut și în Spania arătat că doar 5% din populația țării a dezvoltat anticorpi la noul coronavirus.

România se pregătea, la rândul ei, să înceapă un astfel de studiu după 1 iunie.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ambasada Franței din Moscova a fost vandalizată cu simboluri amenințătoare care fac trimitere la război

Macron face apel pentru o apărare europeană mai puternică: „Europa ar putea muri, nu suntem echipaţi pentru a face faţă riscurilor”

Record de cazuri de febră dengue în Franţa de la începutul anului 2024, chiar înainte de Jocurile Olimpice

Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Va avea loc o grevă în transportul aerian

Partenerii noștri