Live

Un avion al companiei româneşti Legend Airlines, suspectat că a fost folosit pentru trafic de persoane, a fost reţinut la sol în Franţa

Data publicării:
Un avion al companiei româneşti Legend Airlines, suspectat că a fost folosit pentru trafic de persoane, a fost reţinut la sol în Franţa. Foto: BoardingPass.ro

Un avion al companiei româneşti de zboruri charter Legend Airlines care transporta 303 pasageri indieni din Emiratele Arabe Unite spre Nicaragua a fost reţinut la sol în Franţa începând de joi din cauza unor suspiciuni de „trafic de persoane”, au anunţat vineri autorităţile franceze şi Parchetul din Paris, care a deschis o anchetă.

Această oprire la sol survine în urma unei „sesizări anonime” potrivit căreia avionul „transporta pasageri indieni (...) susceptibili de a fi victime ale traficului de persoane”, a precizat parchetul din Paris pentru AFP, citată de Agerpres.

O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a stabili dacă există probe care să confirme suspiciunea de trafic de fiinţe umane în cadrul unei bande organizate, infracţiune care se pedepseşte cu 20 de ani de închisoare şi o amendă de trei milioane de euro. Au loc audieri şi verificări privind condiţiile şi destinaţiile transportului pasagerilor.

Potrivit unei surse apropiate cazului, care a declarat că avionul a făcut o escală în Franţa pentru realimentare, este posibil ca pasagerii indieni să fi vrut să călătorească în America Centrală pentru a încerca să intre ilegal în Statele Unite sau Canada.

Prefectura din Marne (nord-estul Franţei) a indicat că acest zbor, al companiei româneşti Legend Airlines, „a rămas blocat pe pista aeroportului Vatry după aterizarea sa (joi) după-amiază” şi o intervenţie a poliţiei de transport aerian la bord.

Prefectura a confirmat pentru AFP că avionul se afla încă la sol vineri după-amiază.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce salariu are Macron. Fișa cu venitul lunar al președintelui Franței a fost publicată într-un gest fără precedent

Situație tot mai gravă în Noua Caledonie. Crește numărul morților și al răniților în urma revoltelor sângeroase

VIDEO Momentul în care un bărbat cade din avion, după ce scara de îmbarcare este mutată de echipajul de la sol

Franța trimite forțe în Noua Caledonie ca să reia controlul asupra insulei devastate de rebeli

Partenerii noștri