Live

Un eurodeputat german atacă România: „Cum s-a putut așa ceva, o țară cu așa infrastructură, corupție, să fi fost primită în UE?”

Data actualizării: Data publicării:
Europarlamentarul Guido Reil își cere iertare pentru că a jignit România. Foto: Profimedia Images

Parlamentul European a dezbătut astăzi aderarea României și Bulgariei la Schengen. În timpul dezbaterilor, europarlamentarul german Guido Reil (Grupul Identitate și Democrație – ID, eurosceptici), a lansat un atac la adresa României, spunând că nu ar fi trebuit primită în UE.

El a comparat România cu Vestul Sălbatic și a susținut că Bucureștiul și Sofia nu au ce căuta în Schengen și n-ar fi trebuit primite în Uniunea Europeană, potrivit Euractiv.

Reil, membru al partidului de extremă dreapta AfD, a mai spus că a fost de multe ori în România în ultimii ani și că în Ucraina e mai multă ordine, o infrastructură mai bună.

„Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”, a spus el.

El a adăugat că Bulgaria și de România nu ar trebui primite în spațiul Schengen.

„Cum s-a putut așa ceva, o țară cu așa infrastructură, corupție, criminalitate să fi fost primită în UE? Nu avem nevoie de România și Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen!”, a spus el.

Mai mulți eurodeputați români au sancționat acest ton la adresa României.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a cerut din nou aderarea României la Schengen și a spus că țara noastră trebuie tratată la fel ca celelalte state membre UE. Aceasta, cu atât mai mult cu cât Rusia alimentează discursul eurosceptic, a adăugat el.

„De 11 ani, 2 țări europene pe care românii le tratează cu respect îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări”, a spus Rareș Bogdan în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scrutinul pentru Parlamentul European începe peste o lună. Ghid pentru alegerile europene 2024

Giorgia Meloni și-a anunțat candidatura la alegerile europarlamentare: „Să trimitem stânga în opoziție”

"Foloseşte-ţi votul": Parlamentul European a lansat clipul electoral prin care cheamă cetățenii UE să voteze la alegerile europene

Românii cred că țara noastră merită să intre total în Schengen, dar că unele state blochează aderarea din motive economice (sondaj)

Partenerii noștri