Live

VIDEO Cum e marcat centenarul în alte ţări din UE. Diferenţa între propagandă şi realitate

Data publicării:

Mai multe ţări europene sărbătoresc centenarul în 2018. Iată cum arată filmele lor de prezentare şi ce fel de mesaj promovează. O comparaţie care ar trebuie să clarifice de ce prezentarea României seamănă cu un film de propagandă de acum 3 decenii.

Lituania:

Salutăm ziua de azi! Şi salutăm ziua de mâine! Salutăm Europa, cultura şi valorile sale! Dar cel mai important, salutăm libertatea, esenţa Europei! Salutăm următorii 100 de ani!

Letonia:

Ţara mea îmi dă putere. Vechile noastre cântece sunt lumina mea călăuzitoare. Printre ai mei mă simt acasă. Pădurea este templul meu, locul meu de joacă. Aici îmi găsesc înţelepciunea şi tăria.

Finlanda:

Speră în imposibil. Nimeni nu e singur. Vom avea grijă de fiecare dintre noi. Pentru totdeauna. Păşeşte în viitor. Înţelepciunea te va însoţi mereu. Crede în imposibil, îndrăzneşte să visezi, visează măreţ, visează mai mult. Împreună construim o nouă zi de mâine.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Moscova acuză "linia ostilă" a ţărilor baltice și amenință că va răspunde la acțiunile lor

Povestea adolescentului care a ajuns cel mai căutat criminal cibernetic din Europa. Ce condamnare a primit pentru 30.000 de infracțiuni

Şeful armatei finlandeze avertizează: Rușii doresc să provoace cât mai multă diviziune în Europa

Ucraina a primit arme occidentale cu permisiunea de a lovi Rusia, susține un ministru de Externe. "Nu totul se spune cu voce tare"

Partenerii noștri