Live

VIDEO Proteste în Bruxelles. Sediile instituţiilor europene sunt sub asediu

Data publicării:

În Bruxelles, clădirile instituţiilor europene sunt sub asediu. Mii de militanţi naţionalişti protestează faţă de pactul pentru migraţie. Violenţele au început în momentul în care au sosit printre manifestanţă membrii ai galeriilor de fotbal.

Manifestanţii au aruncat cu petarde şi sticle incendiare în sediul Comisiei Europene. Poliţia a scos tunurile cu apă pentru a calma spiritele. Au ieşit în stradă, după estimările oficiale, peste 5 mii şi jumătate de oameni. Sunt nemulţumiţi de Pactul pentru migraţie, semnat săptămâna trecută de aproape 200 de state ale lumii. Ei cer ca aceast acord internaţional să fie anulat pentru că încurajează imigranţii să vină în Europa.

Pactul pentru migraţie nu are caracter obligatoriu, ci este un acord simbolic prin care statele lumii îşi propun să lucreze împreună pentru asigurarea unei migraţii sigure şi ordonate şi împotriva traficului de imigranţi.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Conferința extremiștilor europeni, unde trebuiau să vorbească Farage și Orban, a fost oprită de poliția de la Bruxelles

Ursula von der Leyen scapă de scandalul „Piepergate”. Eurodeputatul german numit de președinta CE la IMM-uri renunță la funcție

Klaus Iohannis merge la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Politico: „S-a deschis cutia Pandorei” în cursa pentru șefia Comisiei Europene. Cum ar putea fi detronată „Regina Ursula”

Partenerii noștri