Live

Zelenski: Pregătim decizii internaţionale foarte importante pentru Ucraina, pentru luptătorii noştri. Rezultatele se vor vedea curând

Data publicării:
Zelenski spune că se pregătesc decizii foarte importante pentru Ucraina. Foto: Profimedia

Experţii internaţionali pregătesc decizii foarte importante pentru Ucraina, pentru luptătorii ei, a anunţat în discursul video de vineri seara preşedintele Volodimir Zelenski, care nu a oferit alte detalii, ci doar a dat asigurări că rezultatele se vor vedea în curând.

„Experţii noştri internaţionali pregătesc decizii foarte importante pentru Ucraina, pentru luptătorii noştri. Facem tot posibilul acum, dar nu o facem public, astfel încât rezultatele războinicilor noştri, pe care toată lumea le va vedea, să devină şi ele cele mai bune”, a declarat Zelenski.

Este posibil ca anunţul său misterios să aibă legătură cu antrenarea şi pregătirea militarilor ucraineni în ţări occidentale.

Formarea piloţilor ucraineni pe avioane americane de vânătoare de tip F-16 urmează să înceapă în august, să dureze „cel puţin şase luni”, iar Ucraina trebuie să se doteze între timp cu infrastructură pentru avioane de luptă, a declarat ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznokov într-un interviu acordat CNN la sfârşitul săptămânii trecute.

După summitul de la Vilnius, preşedintele Klaus Iohannis anunţase că în România se va constitui, cu contribuţia Olandei şi a altor parteneri internaţionali, un hub regional de antrenament pentru piloţii români de F-16, dar acest hub va fi accesibil şi pentru piloţii aliaţi şi pentru cei ucraineni.

România va începe să antreneze piloţi ucraineni pe avioane de luptă F-16 posibil începând chiar de luna viitoare, a aflat, pe surse, CNN, citată de News.ro.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia acuză Ucraina că a atacat regiunea Belgorod cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane

Viteza cu care rușii au avansat în Harkov în mai. Zelenski avertizează: "Ar fi primul val al ofensivei". Ce regiune vizează apoi Rusia

Civilii din Harkov sunt ținuți de ruși în subsoluri ca să fie folosiți ca "scuturi umane". Cine fuge este executat (oficiali ucraineni)

Zelenski spune că Ucraina are în sfârșit suficientă muniție pentru artilerie: „Nicio brigadă nu se mai plânge”

Partenerii noștri