Zelenski: Pregătim decizii internaţionale foarte importante pentru Ucraina, pentru luptătorii noştri. Rezultatele se vor vedea curând

Data publicării:
volodimir zelenski isi face un selfie in catedrala bombardata de rusi
Zelenski spune că se pregătesc decizii foarte importante pentru Ucraina. Foto: Profimedia

Experţii internaţionali pregătesc decizii foarte importante pentru Ucraina, pentru luptătorii ei, a anunţat în discursul video de vineri seara preşedintele Volodimir Zelenski, care nu a oferit alte detalii, ci doar a dat asigurări că rezultatele se vor vedea în curând.

„Experţii noştri internaţionali pregătesc decizii foarte importante pentru Ucraina, pentru luptătorii noştri. Facem tot posibilul acum, dar nu o facem public, astfel încât rezultatele războinicilor noştri, pe care toată lumea le va vedea, să devină şi ele cele mai bune”, a declarat Zelenski.

Este posibil ca anunţul său misterios să aibă legătură cu antrenarea şi pregătirea militarilor ucraineni în ţări occidentale.

Formarea piloţilor ucraineni pe avioane americane de vânătoare de tip F-16 urmează să înceapă în august, să dureze „cel puţin şase luni”, iar Ucraina trebuie să se doteze între timp cu infrastructură pentru avioane de luptă, a declarat ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznokov într-un interviu acordat CNN la sfârşitul săptămânii trecute.

După summitul de la Vilnius, preşedintele Klaus Iohannis anunţase că în România se va constitui, cu contribuţia Olandei şi a altor parteneri internaţionali, un hub regional de antrenament pentru piloţii români de F-16, dar acest hub va fi accesibil şi pentru piloţii aliaţi şi pentru cei ucraineni.

România va începe să antreneze piloţi ucraineni pe avioane de luptă F-16 posibil începând chiar de luna viitoare, a aflat, pe surse, CNN, citată de News.ro.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri