Live

Un bărbat a murit după ce a făcut a doua oară COVID-19. Este primul caz de acest gen din Germania

Data publicării:
Un bărbat a murit în Germania după ce s-a reinfectat cu coronavirus Foto: Profimedia

Un bărbat care s-a infectat a doua oară cu virusul SARS-CoV-2 a murit în sudul Germaniei, acesta fiind primul caz din ţară în care o persoană a decedat în urma reinfectării cu coronavirus, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Cazul bărbatului din Germania ar putea fi al treilea din lume în care o persoană moare în urma reinfectării, a relatat presa locală, după ce o olandeză a decedat din aceleaşi cauze în octombrie. De asemenea, în Israel, un rezident al unui cămin de bătrâni a murit în urma reinfectării cu COVID-19.

Bărbatul de 73 de ani, care locuia în landul sud-vestic Baden-Wuerrtemberg, a fost prima dată infectat cu virusul în luna aprilie. El s-a reinfectat cu COVID-19 în decembrie şi a fost testat pozitiv la începutul lunii ianuarie. Bărbatul a murit de pneumonia provocată de COVID-19 şi după cedarea mai multor organe cauzată de septicemie.

„Nu există niciun indiciu că ar fi avut una dintre noile variante de coronavirus”, a subliniat Stefan Brockmann, un oficial german în domeniul sănătăţii. Bărbatul avea unele probleme de sănătate şi probabil nu a dezvoltat o imunitate puternică când a fost infectat prima dată, a precizat Brockmann. Şansele ca o persoană să se reinfecteze sunt mici, a explicat el, deşi au existat câteva cazuri izolate când pacienţii nu au dezvoltat suficienţi anticorpi după prima infectare.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Băieţelul din Gorj vândut pe câteva sute de lei în Germania este adus în România, dar nu va fi dat înapoi familiei

Cei doi ucraineni uciși de un rus în Germania erau soldați aflați la tratament în Bavaria

Un ofiţer german care se ocupa de echipamentele Bundeswehr le dădea informații secrete rușilor. Acum a fost trimis în judecată

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

Partenerii noștri