Live

Un elicopter militar ungar s-a prăbuşit în Croaţia. Cel puțin doi morți

Data publicării:
Foto: Facebook / Honvedelem.hu

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa miercuri, în urma prăbuşirii unui elicopter militar ungar într-un canion dintr-o regiune muntoasă din Croaţia, au anunțat serviciile de urgenţă locale.

Ministerul croat al Apărării comunicase anterior că un elicopter militar străin s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă din Croaţia, indicând că a mobilizat un avion şi un elicopter pentru a participa la operaţiunile de căutare, potrivit AFP.

Ministerul de la Zagreb nu a făcut însă public niciun bilanţ al victimelor în cazul accidentului produs la Pakovo Selo, într-o zonă cu terenuri abrupte.

„Nu era un elicopter al armatei croate”, s-a limitat să indice Ministerului croat al Apărării, într-un comunicat.

Căutările sunt în curs de desfăşurare pentru găsirea celui de-al treilea membru al echipajului aparatului prăbuşit, a declarat Josip Brozicevic, şeful serviciului naţional croat de salvamont, pentru AFP, potrivit Agerpres.

Aparatul s-a prăbuşit pe fundul canionului râului Cikola, în apropiere de Drnis, la aproximativ 50 de kilometri de coasta Adriaticii.

Despre acest accident a relatat canalul regional de televiziune N1, care a transmis de la început că aparatul implicat este unul al armatei ungare şi avea la bord trei persoane.

Croaţia a aderat la NATO în 2009 şi găzduieşte deseori exerciţii militare cu partenerii săi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ungaria se opune ajutorului NATO acordat Ucrainei. Péter Szijjártó: Ceea ce se întâmplă este ţinerea în funcţiune a unui abator

ISW: Putin vrea ca prin numirea lui Belousov la Apărare să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina și un conflict cu NATO

Marcel Ciolacu este convins că Mircea Geoană va candida la președinție. „Am crezut că domnul Geoană se ocupă cu războaiele”

Elveția a câștigat Eurovision 2024, ediție controversată din cauza războiului din Gaza. Nemo a spart trofeul, publicul a huiduit EBU

Partenerii noștri