Live

Un fost deputat brazilian a aruncat grenade în poliţiştii veniţi să-l aresteze

Data publicării:
Un fost deputat brazilian a aruncat grenade în poliţiştii veniţi să-l aresteze. Foto: Profimedia Images

Un fost parlamentar brazilian, susţinător al preşedintelui de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro, a aruncat cu grenade pentru a împiedica să fie arestat şi a rănit astfel cel puţin doi poliţişti, au anunţat duminică autorităţile.

Fostul deputat Roberto Jefferson trebuia să efectueze o pedeapsă cu închisoarea decisă de Curtea Supremă (STF) pentru că a încălcat condiţiile arestului la domiciliu, după ce a atacat-o pe reţelele sociale pe preşedinta celei mai înalte jurisdicţii.

În momentul arestării, în oraşul Levy Gasparian (statul Rio de Janeiro, sud-est), Jefferson a "reacţionat" şi doi poliţişti "au fost răniţi de schijele de la o grenadă pe care a aruncat-o", a informat Poliţia Federală (PF), potrivit AFP, citată de Agerpres.

Cele două persoane lovite au primit îngrijiri medicale şi sunt în stare bună de sănătate, a adăugat PF care a întărit prezenţa poliţiei la faţa locului.

Bolsonaro îl critică: „Un bandit”

Jair Bolsonaro s-a distanţat de fostul parlamentar, postând pe Twitter: "Oricine deschide focul asupra unui poliţist trebuie tratat ca un bandit. Îmi exprim solidaritatea cu poliţiştii răniţi în acest episod".

Şeful statului condamnase anterior "acţiunea armată" a lui Jefferson care s-a închis timp de opt ore în locuinţa sa şi a confirmat într-o înregistrare video că a făcut uz de arme, dar aparent fără intenţia de a-i răni pe membrii forţelor de ordine.

Jair Bolsonaro a criticat, însă, şi anchetele judiciare împotriva fostului deputat care, în opinia sa, se desfăşoară "fără niciun motiv constituţional sau vreo punere sub acuzare". El l-a trimis pe ministrul justiţiei la locul incidentului.

Magistratul STF Alexandre de Moraes a ordonat ca Jefferson să se întoarcă la închisoare pe baza mai multor încălcări ale condiţiilor arestului său la domiciliu.

Roberto Jefferson a spus recent despre preşedinta STF, Carmen Lucia, că este o "vrăjitoare" şi o "prostituată".

Acest incident a avut loc loc cu o săptămână înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de la 30 octombrie, unde Jair Bolsonaro se va confrunta cu fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010), favorit în sondaje.

"Ofensele la adresa lui Carmen Lucia nu pot fi acceptate de cineva respectând democraţia. În societate a fost creată o formă de violenţă. O maşină pentru distrugerea valorilor democratice. Acest lucru generează comportamente cum este cel pe care l-am văzut astăzi", a scris Lula da Silva pe Twitter, exprimându-şi, de asemenea, solidaritatea cu cei răniţi.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Restricţii de trafic în Capitală, în weekend. Rutele alternative recomandate de polițiști

Bărbat împușcat mortal când încerca să incendieze o sinagogă din Franța

Socrul mare de la nunta faraonică din Buzescu care a blocat circulația, reținut de poliție

Evadare ca în filme, în Franța. Bărbați înarmați au oprit un convoi, au ucis doi gardieni și au fugit cu un deținut poreclit „Musca”

Partenerii noștri