Live

Un jurnalist a fost găsit mort într-un oraș din Mexic

Data actualizării: Data publicării:
Nevith Condes Jaramillo FOTO: cadenanoticias.com

Jurnalistul mexican Nevith Condes Jaramillo a fost găsit mort sâmbătă, în orașul Tejupilco, aflat la aproximativ 120 de kilometri de Ciudad de Mexico. Cadavrul acestuia prezenta mai multe leziuni provocate cu o armă albă, au informat autoritățile locale, citate de Euronews.

Potrivit organizației Reporteri Fără Frontiere, jurnalistul deținea site-ul de știri El Observatorio del Sur, în care publicase diverse anchete legate de autoritățile locale din Tejupilco, oraş cu un grad mare de violenţă din cauza prezenţei grupurilor infracţionale.

Trupul jurnalistului a fost găsit sâmbătă dimineaţă⁣ într-o zonă muntoasă din sudul statului şi avea răni prin tăiere⁣, a anunţat într-un comunicat parchetul statului Mexic care a deschis o anchetă.

Mai mulți colegi ai jurnalistului au declarat pentru Reporteri Fără Frontiere că jurnalistul primise mai multe amenințări în noiembrie 2018 și iunie 2019.

Article 19, o organizație care militează pentru drepturile omului, informează că dacă moartea lui Condes Jaramillo se va dovedi a fi o crimă, el va fi al zecelea jurnalist ucis în Mexic anul acesta.

La începutul acestei luni, trei reporteri au fost uciși într-o singură săptămână în Mexic.

Sursa Mediafax

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cutremur cu magnitudinea 6,5 la granița dintre Guatemala și Mexic

Trump promite să îi ucidă pe șefii cartelurilor de droguri din Mexic

Cei trei bărbați care s-au dus în vacanță în Mexic și au fost găsiți într-un puț erau împușcați în cap. Victimele, identificate de rude

Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Partenerii noștri