Un jurnalist a fost găsit mort într-un oraș din Mexic

Data actualizării: Data publicării:
jurnalist mexican
Nevith Condes Jaramillo FOTO: cadenanoticias.com

Jurnalistul mexican Nevith Condes Jaramillo a fost găsit mort sâmbătă, în orașul Tejupilco, aflat la aproximativ 120 de kilometri de Ciudad de Mexico. Cadavrul acestuia prezenta mai multe leziuni provocate cu o armă albă, au informat autoritățile locale, citate de Euronews.

Potrivit organizației Reporteri Fără Frontiere, jurnalistul deținea site-ul de știri El Observatorio del Sur, în care publicase diverse anchete legate de autoritățile locale din Tejupilco, oraş cu un grad mare de violenţă din cauza prezenţei grupurilor infracţionale.

Trupul jurnalistului a fost găsit sâmbătă dimineaţă⁣ într-o zonă muntoasă din sudul statului şi avea răni prin tăiere⁣, a anunţat într-un comunicat parchetul statului Mexic care a deschis o anchetă.

Mai mulți colegi ai jurnalistului au declarat pentru Reporteri Fără Frontiere că jurnalistul primise mai multe amenințări în noiembrie 2018 și iunie 2019.

Article 19, o organizație care militează pentru drepturile omului, informează că dacă moartea lui Condes Jaramillo se va dovedi a fi o crimă, el va fi al zecelea jurnalist ucis în Mexic anul acesta.

La începutul acestei luni, trei reporteri au fost uciși într-o singură săptămână în Mexic.

Sursa Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri