Live

Un militar ucrainean blocat în Azovstal cere ajutorul lui Elon Musk: Dacă nu tu, atunci cine?

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk. Foto: Win McNamee/ Getty Images

Un militar ucrainean care se află alături de alți luptători la oțelăria Azovstal din Mariupol, a făcut apel personal la Elon Musk să-i ajute să părăsească în siguranță orașul care de câteva săptămâni este asediat de ruși, scrie BBC.

Într-o postare pe Twitter, Serhiy Volyna a scris: „Oamenii spun că vii de pe altă planetă pentru a-i învăța să creadă în imposibil. Plantele noastre sunt una lângă cealaltă, deoarece eu trăiesc acolo unde este aproape imposibil să supraviețuiești. Ajută-ne să plecăm din Azovstal într-o altă țară. Dacă nu tu, atunci cine? Dă-mi un semn".

Într-o postare separată pe Facebook, Volyna l-a descris pe Musk drept un „supraom”, cerându-i să ajute la evacuarea celor blocați în Avostal spre „o țară terță”.

Sute de pușcași marini - precum și luptători ai regimentului Azov, membri ai Gărzii Naționale și polițiști de frontieră - sunt ultimii apărători ucraineni care se adăpostesc de bombardamentele grele rusești în buncărele subterane de la Azovstal.

Nu a fost făcut niciun comentariu până acum di partea lui Elon Musk la acest apel.

Toate încercările de evacuare a luptătorilor ucraineni, dintre care mulți sunt grav răniți, au rămas până acum fără succes. Cu toate acestea, sute de civili au fost lăsați să părăsească locul în ultimele zile.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În timp ce armata lui bombarda Ucraina, Putin asista la slujba de Înviere

Volodimir Zelenski anunță că armata ucraineană a mai doborât un bombardier rusesc deasupra Donețk

Josep Borrell avertizează că Rusia e o amenințare existențială pentru Europa: „Dacă va avea succes, Putin nu se va opri în Ucraina”

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

Partenerii noștri