Live

Un parlamentar din Hong Kong a aflat că are Covid după ce s-a fotografiat alături de Xi Jinping

Data actualizării: Data publicării:
Un parlamentar din Hong Kong a aflat că are Covid după ce s-a fotografiat alături de Xi Jinping. FOTO: Profimedia Images

Un deputat din Hong Kong prezent într-o fotografie de grup alături de preşedintele chinez Xi Jinping în timpul vizitei liderului chinez din această săptămână a confirmat duminică că a fost testat pozitiv pentru coronavirus, scrie France24.

Ho stătea la două rânduri chiar în spatele lui Xi Jinping, potrivit fotografiilor publicate de guvern.

Parlamentarul a fost testat negativ în prima zi a vizitei lui Xi, joi. A făcut un prim test vineri dar rezultatele nu au fost concludente, așa că nu a mai participat la niciun eveniment, a precizat el într-o declaraţie pe reţelele de socializare.

Proba din 1 iulie a fost una cu o infecţiozitate extrem de scăzută şi a fost catalogată ca fiind incertă, dar, pentru protecția protecția celorlalți, nu am participat la evenimentele din acea zi, a scris Ho.

Ho a fost al doilea parlamentar care a fost testat pozitiv în timpul vizitei lui Xi. Tam Yiu-chung a fost testat pozitiv joi și a lipsit de la toate evenimentele.

Xi Jinping nu a părăsit China de aproape 900 de zile, iar graniţele ţării au fost în mare parte închise pentru majoritatea străinilor.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Europa nu poate accepta astfel de practici”. Ursula von der Leyen a anunțat ce-i va cere președintelui chinez Xi Jiping

Dictatorul chinez, Xi Jinping, a fost primit la Paris de un protest al tibetanilor: „Ți-a trecut timpul, nu totalitarismului chinezesc”

Xi Jinping a ajuns duminică la Paris. Președintele chinez a revenit în Europa pentru prima dată din 2019

Reuters: Vizita lui Xi Jinping în Europa ar putea scoate la iveală diviziunile din Occident

Partenerii noștri