Live

Un pompier german e bănuit de incendieri în serie. Ar fi dat foc unui centru de refugiați ucraineni, apoi a mers să stingă flăcările

Data publicării:
Incendiu la un centru de refugiați din Germania. Foto: Profimedia

Un incendiu care a distrus luna trecută un adăpost pentru refugiații ucraineni din nord-estul Germaniei a fost declanșat de unul dintre pompierii care a ajutat apoi la stingerea flăcărilor, potrivit procurorilor din landul Mecklenburg-Vorpommern. Bărbatul în vârstă de 32 de ani, bănuit că a încercat să provoace 19 incendii, a fost arestat, relatează The Guardian.

O zvastică desenată pe un logo al Crucii Roșii în fața hotelului unde erau cazați refugiații i-a făcut inițial pe anchetatori să creadă că există motive politice în spatele incendiului care a provocat pagube în valoare de milioane de euro. Niciunul dintre cei 17 locuitori ai adăpostului nu a fost rănit.

Miercuri, anchetatorii au anunțat că au ajuns la concluzia că incendiul de la centrul pentru refugiați făcea parte dintr-o serie de 19 tentative de incendiere în zona de est a orașului-port Wismar, inclusiv într-o pădure și într-o parcare.

Nu există indicii privind motivații politice, au spus procurorii.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost inițial membru al serviciilor voluntare de pompieri, iar apoi a devenit pompier profesionist. El a negat acuzațiile, dar rămâne în arest preventiv.

La fel ca ceilalți pompieri implicați în efortul de stingere a focului de la hotel, bărbatul a fost audiat de polițiști în zilele de după incendiu.

Neconcordanțe între declarațiile sale și cele ale altor pompieri i-au alertat pe anchetatori, care au găsit martori care să demonstreze că bărbatul a vizitat patru dintre locurile unde s-au produs celelalte incendii. Într-un caz, a relatat Der Spiegel, un martor l-a văzut pe bărbat sosind cu mașina cu puțin timp înainte de declanșarea unui incendiu și plecând la scurt timp după.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Telegram a blocat temporar boții folosiți de serviciile ucrainene de securitate pentru a culege date despre armata Rusiei

Fermierii polonezi ridică blocada de la granița cu Ucraina: „În loc să blocăm, vom coopera şi mai strâns”

Băieţelul din Gorj vândut pe câteva sute de lei în Germania este adus în România, dar nu va fi dat înapoi familiei

SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata

Partenerii noștri