Live

Galerie Foto Un suspect în cazul asasinării preşedintelui haitian Jovenel Moise a fost prins în Panama

Data actualizării: Data publicării:
Funeraliile preşedintelui haitian Jovenel Moise. Foto: Profimedia

Autorităţile din Panama au reţinut luni un fost membru al armatei columbiene urmărit în ancheta privind asasinarea preşedintelui haitian Jovenel Moise, în vara anului trecut, informează Reuters.

Suspectul, Mario Antonio Palacios (43 de ani), a fost reţinut în timpul escalei unui zbor care îl aducea din Jamaica în Columbia, au declarat două surse apropiate acestui dosar.

Autorităţile haitiene l-au acuzat pe Palacios de apartenenţă la un grup de mercenari care l-a asasinat pe Jovenel Moise în iulie 2021, în timpul unui asalt asupra reşedinţei sale, acţiune în care soţia şefului statului haitian a fost rănită, scrie Agerpres.

După ce a fost reţinut în Panama, lui Mario Antonio Palacios i s-a cerut să se îmbarce ''în mod voluntar'' pentru un zbor către SUA, a declarat o sursă din serviciile de imigraţie columbiene. În caz că s-ar fi opus, autorităţile panameze au declarat că ar fi activat o notificare Interpol emisă de SUA, care se adaugă celei emise deja de către Haiti.

Nu este clar dacă Palacios a plecat în Statele Unite.

Autorităţile panameze nu au făcut niciun comentariu public despre această afacere, dar o persoană familiară cu acest dosar din Panama a confirmat că Palacios a fost reţinut.

O înregistrare video furnizată Reuters de o sursă care a ţinut să rămână anonimă arată doi agenţi de imigraţie escortând un bărbat, a cărui faţă nu este arătată, în ceea ce ce pare a fi aeroportul panamez.

Postul de televiziune columbian Noticias RNC a informat, de asemenea, despre reţinerea lui Mario Antonio Palacios în Panama.

Jovenel Moise, fost om de afaceri în vârstă de 53 de ani, ajuns la putere în 2017 în Haiti, a fost împuşcat mortal în reşedinţa sa privată, iar soţia sa a fost rănită în atac. Un grup de mercenari columbieni sunt consideraţi principalii suspecţi, deşi nimeni nu a fost inculpat sau condamnat în legătură cu acest caz.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum a fost pusă la cale uciderea președintelui din Haiti de proprietarii unor firme care sperau să se îmbogățească după dispariția lui

Un columbian, pus sub acuzare în cazul asasinării preşedintelui haitian. Planul inițial nu viza uciderea lui Moise, dar a fost schimbat

Soția președintelui haitian ucis povestește ce s-a întâmplat: "Nu credeam că vor reuși să intre în cameră, aveam 50 de paznici"

Criza din Haiti: Premierul interimar a anunţat că demisionează

Partenerii noștri