Live

Galerie Foto Un veteran de război s-a reîntâlnit cu trei italieni pe care i-a salvat acum 77 de ani din mâinile soldaților germani

Data actualizării: Data publicării:
Un veteran de război american s-a reîntâlnit cu trei italieni pe care i-a salvat în urmă cu 77 de ani. Foto: Profimedia Images

Un veteran american din cel de-Al Doilea Război Mondial s-a reîntâlnit, în Italia, cu două femei şi un bărbat pe care i-a salvat în urmă cu 77 de ani, pe când aceştia erau copii şi se ascundeau de soldaţii germani. Martin Adler, în vârstă de 97 de ani, a spus că a așteptat toată viața acest moment. 

Martin Adler a zburat de la Miami pentru a-i întâlni pe cei trei italieni, care au cu toţii acum în jur de 80 de ani, pe aeroportul din Bologna, relatează agenţia italiană de ştiri ANSA, preluată de DPA.

În 1944, pe când Adler avea misiunea de a descoperi soldaţi germani ascunşi în oraşul italian Bologna, el şi un alt soldat au zărit un coş mare şi închis mişcându-se. După ce au adresat o somaţie la care nu au primit niciun răspuns, soldaţii se pregăteau să tragă când au fost opriţi de o femeie, iar din coş au ieşit trei copii, a povestit într-un mesaj pe Facebook fiica veteranului american.

Soldaţii au fost atât de bucuroşi, încât au făcut o fotografie împreună cu cei trei copii. Potrivit fiicei lui Adler, mama copiilor i-a pus să se schimbe în hainele de duminică înainte de a fi fotografiaţi.

Cei patru au reuşit să ia din nou legătura în 2020 prin intermediul reţelelor de socializare, mai scriu sursele citate de Agerpres.

Povestea lui Adler a ajuns şi subiect al unei cărţi semnate de autorul italian Matteo Incerti. Acesta a declarat pentru un post de televiziune italian în decembrie 2020 că doreşte să publice frumoasa poveste a soldatului şi a copiilor.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia repatriază 29 de copii ucraineni, după un acord cu Kievul mediat în Qatar

Compania Nestle este acuzată că adaugă zahăr în produsele cu lapte pentru bebeluși vândute în țările sărace

Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală

Construcția de noi creșe, minunea care se întâmplă (aproape nebăgată în seamă)

Partenerii noștri