Live

Unde a fugit cântăreața rusă Alla Pugaciova după ce a criticat războiul din Ucraina

Data publicării:
Pugaciova, în vârstă de 73 de ani, este una dintre cele mai faimoase persoane din Rusia care au criticat războiul lui Putin. Foto: Profimedia Images

Cântăreaţa rusă Alla Pugaciova, considerată „regina muzicii pop sovietice”, a anunţat luni că se află în Israel, la trei săptămâni după ce a denunţat războiul declanşat de preşedintele Vladimir Putin în Ucraina şi după ce a spus că acesta transformă Rusia într-un paria la nivel mondial, informează Reuters.

„Mulţumesc armatei mele de mai multe milioane de fani pentru dragostea lor şi sprijinul lor, pentru capacitatea de a distinge adevărul de minciuni”, a scris pe Instagram cântăreaţa Alla Pugaciova, în vârstă de 73 de ani, o legendă a muzicii pop sovietice şi post-sovietice şi care este, probabil, cea mai cunoscută femeie din Rusia.

„Din Ţara Sfântă, mă rog pentru voi şi pentru pace. Sunt fericită!”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Alla Pugaciova este cunoscută de mai multe generaţii de ruşi pentru o serie de cântece de mare succes, precum „Milioane de Trandafiri Roşii” din 1982, şi pentru rolul jucat în filmul din 1978 „Femeia care cântă”.

Luna trecută, Alla Pugaciova a spus că războiul din Ucraina ucide soldaţi ruşi în scopuri iluzorii şi reprezintă o povară pentru oamenii de rând. De asemenea, ea a cerut atunci să fie trecută pe lista „agenţilor străini” după ce soţul său, actorul şi prezentatorul de televiziune Maxim Galkin, în vârstă de 46 de ani, a fost inclus pe acea listă în data de 16 septembrie.

Alla Pugaciova şi Maxim Galkin au plecat în Israel în martie, la o lună de la invazia rusă din Ucraina, însă artista s-a întors în luna august în Rusia împreună cu copiii săi.

Artista a fost premiată în trecut atât de preşedintele rus Vladimir Putin, cât şi de predecesorul său, Boris Elţîn. Atunci când Mihail Gorbaciov a murit în luna august, Alla Pugaciova l-a lăudat pe ultimul lider sovietic pentru că a permis libertatea şi a respins violenţa.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Răzbunarea lui Putin după ce rușii au fost excluși de la Jocurile Olimpice. Liderul de la Kremlin îi dă replica lui Macron

Civilii din Harkov sunt ținuți de ruși în subsoluri ca să fie folosiți ca "scuturi umane". Cine fuge este executat (oficiali ucraineni)

Zelenski spune că Ucraina are în sfârșit suficientă muniție pentru artilerie: „Nicio brigadă nu se mai plânge”

Paleologu: Regimul Putin s-a transformat într-o sectă apocaliptică cu viziuni delirante. E un caz exemplar de patologie a puterii

Partenerii noștri