Unde a fugit cântăreața rusă Alla Pugaciova după ce a criticat războiul din Ucraina

Data publicării:
Alla Pugaciova cu o pălărie neagră și îmbrăcată într-o haină vișinie privește spre dreapta
Pugaciova, în vârstă de 73 de ani, este una dintre cele mai faimoase persoane din Rusia care au criticat războiul lui Putin. Foto: Profimedia Images

Cântăreaţa rusă Alla Pugaciova, considerată „regina muzicii pop sovietice”, a anunţat luni că se află în Israel, la trei săptămâni după ce a denunţat războiul declanşat de preşedintele Vladimir Putin în Ucraina şi după ce a spus că acesta transformă Rusia într-un paria la nivel mondial, informează Reuters.

„Mulţumesc armatei mele de mai multe milioane de fani pentru dragostea lor şi sprijinul lor, pentru capacitatea de a distinge adevărul de minciuni”, a scris pe Instagram cântăreaţa Alla Pugaciova, în vârstă de 73 de ani, o legendă a muzicii pop sovietice şi post-sovietice şi care este, probabil, cea mai cunoscută femeie din Rusia.

„Din Ţara Sfântă, mă rog pentru voi şi pentru pace. Sunt fericită!”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Alla Pugaciova este cunoscută de mai multe generaţii de ruşi pentru o serie de cântece de mare succes, precum „Milioane de Trandafiri Roşii” din 1982, şi pentru rolul jucat în filmul din 1978 „Femeia care cântă”.

Luna trecută, Alla Pugaciova a spus că războiul din Ucraina ucide soldaţi ruşi în scopuri iluzorii şi reprezintă o povară pentru oamenii de rând. De asemenea, ea a cerut atunci să fie trecută pe lista „agenţilor străini” după ce soţul său, actorul şi prezentatorul de televiziune Maxim Galkin, în vârstă de 46 de ani, a fost inclus pe acea listă în data de 16 septembrie.

Alla Pugaciova şi Maxim Galkin au plecat în Israel în martie, la o lună de la invazia rusă din Ucraina, însă artista s-a întors în luna august în Rusia împreună cu copiii săi.

Artista a fost premiată în trecut atât de preşedintele rus Vladimir Putin, cât şi de predecesorul său, Boris Elţîn. Atunci când Mihail Gorbaciov a murit în luna august, Alla Pugaciova l-a lăudat pe ultimul lider sovietic pentru că a permis libertatea şi a respins violenţa.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri