Live

Ursula von der Leyen: UE activează „frâna de urgență” pentru călătoriile din Africa de Sud din cauza variantei B.1.1.529

Data actualizării: Data publicării:
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Foto: Profimedia Images

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, spune că UE intenționează să introducă o interdicție de călătorie pentru țările din Africa de Sud, în încercarea de a proteja statele membre de noua variantă a coronavirusului.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, von der Leyen anunță că „Comisia Europeană va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea „frânei de urgență” pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”.

Tot mai multe țări impun măsuri stricte de călătorie, din cauza variantei super-mutante din Africa de Sud. Țările asiatice s-au grăbit să înăsprească restricțiile, vineri, după ce o nouă variantă de coronavirus, posibil rezistentă la vaccinuri, a fost detectată în Africa de Sud. Singapore și India au anunțat controale mai stricte la frontieră și testare COVID-19 mai riguroasă.

Germania impune vineri restricții de călătorie, în timp ce Marea Britanie a anunțat deja că zborurile către Londra vor fi temporar interzise din șase state din Africa.

Israelul a fost prima țară care a impus astfel de restricții.

Citește și Ce se știe despre noua variantă mutantă de coronavirus depistată în Africa de Sud

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia anunță că nu mai vinde cereale pe piața europeană după ce UE i-a impus tarife mai mari

Luminiţa Odobescu: România este şi va rămâne un susţinător al aderării Muntenegrului la Uniunea Europeană

UE, tot mai aproape de „opțiunea nucleară” în cazul Ungariei. Președinția belgiană cere blocarea dreptului de vot al guvernului ungar

Cum finanțează Rusia o masivă operațiune de propagandă și de sponsorizare a asasinilor săi printr-o fundație în Europa (Guardian)

Partenerii noștri