Live

VIDEO. Caravana migranților. Ciocniri pe podul de frontieră dintre Guatemala și Mexic

Data publicării:

Caravana de migranţi din America Latină care se îndreaptă spre SUA a făcut duminică o oprire în localitatea Tapanatepec din statul mexican Oaxaca, în timp ce ciocniri au avut loc pe podul frontalier care leagă Guatemala de Mexic, unde poliţişti mexicani au blocat intrarea a peste o mie de hondurieni, relatează luni Agerpres, care citează AFP.

Sâmbătă seara, zvonuri false privind răpirea unui copil a provocat agitaţie în rândurile caravanei, iar un bărbat a scăpat la limită pentru a nu fi linşat, refugiindu-se în biserica din Tapanatepec.

Cu o zi înainte, printr-un vot cu mâna ridicată, migranţii au respins planul de ajutor propus de preşedintele mexican Enrique Nieto şi au preferat să-şi continue drumul spre Mexic, unde vor să depună cereri de permis pentru migraţie, pentru a putea să-şi continue drumul până în SUA.

Preşedintele mexican a lansat vineri un plan denumit „Tu eşti în casa ta", oferindu-le migranţilor o asigurare medicală, un permis de educaţie pentru copiii lor şi de muncă temporară, cu condiţia ca ei să-şi înainteze cererile de azil în statele Chiapas şi Oaxaca, în sudul Mexicului.

Guvernul mexican a trimis o delegaţie şi poliţişti care au blocat caravana timp de două ore pe drum, pentru a se asigura că migranţii erau informaţi cu privire la planul propus.

Caravana ar urma să-şi reia drumul în direcţia Niltepec, apoi spre Mexic, înainte de a încerca să ajungă la frontiera de sud a SUA. Aceşti migranţi au plecat din Honduras la 13 octombrie, fugind de violenţele şi sărăcia din ţara lor.

Preşedintele american Donald Trump a promis că-i va împiedica să intre pe teritoriul american şi a anunţat că va trimite 800 de militari la frontieră. 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scandal și revoltă în Mexic după ce un senator a tăiat o găină în parlament în numele zeului aztec al ploii

Mexicul sesizează Curtea Internaţională de Justiţie după ce forțele ecuadoriene au luat cu asalt ambasada sa din Quito

19 pisici au primit de la președintele Mexicului, prin lege, hrană și îngrijiri pe viață, plus acces nelimitat în palatul prezidențial

Relații diplomatice rupte. Poliția din Ecuador a intrat cu forţa în ambasada Mexicului pentru a-l aresta pe fostul vicepreședinte

Partenerii noștri