Live

VIDEO. Momentul periculos în care caravana de migranți trece râul dintre Guatemala și Mexic

Data actualizării: Data publicării:

A doua caravană de migranţi, în majoritate hondurieni, care se îndreaptă spre SUA, a plecat sâmbătă în direcţia localităţii Isla, în statul american Veracruz, după ce autorităţile locale au refuzat să-i transporte pe migranţi până la Ciudad de Mexico, relatează Agerpres, care citează AFP.

Migranţii, plecaţi în cursul dimineţii din localitatea Sayula, trebuie să parcurgă 90 km, un traseu care durează circa o oră cu maşina şi circa 13 ore pe jos.

Vineri, guvernatorul din statul Veracruz le-a propus să-i transporte spre Ciudad de Mexico, unde migranţii au intenţia de a solicita documentele care le permit să se deplaseze la frontiera cu SUA.

Ulterior însă, guvernatorul Veracruz, Miguel Angel Yunes, a declarat că este preferabil ca migranţii să facă mai întâi o haltă într-un mare oraş al statului din motive de securitate.

„Un oraş mare, unde să putem dispune de instalaţiile adecvate care să le asigure, înainte de toate, siguranţă", a precizat guvernatorul din Veracruz, un stat în care crima organizată este foarte activă.

În acest timp, prima caravană de migranţi, care a intrat în Mexic luni din Guatemala, şi-a continuat avansul în statul mexican Chiapas, frontalier cu Guatemala.

Potrivit preşedintelui ONG-ului Pueblos sin Fronteras, care îi însoţeşte pe migranţi, Irineo Mojica, cele două caravane, separate de 400 km, urmează să facă joncţiunea în oraşul Ciudad de Mexico, deşi nu s-a fixat o dată pentru această întâlnire.

Aceste caravane au declanşat furia preşedintelui Donald Trump, care a anunţat că ar putea trimite până la 15.000 de soldaţi la frontiera americano-mexicană pentru a încerca să-i oprească.

Peste 7.000 de militari vor fi desfăşuraţi „până la sfârşitul weekendului" în statele americane frontaliere cu Mexicul - California, Arizona şi Texas - cu două zile înainte de scrutinul de la 6 noiembrie pentru care Donald Trump a plasat imigraţia în centrul campaniei sale.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO. Trump a hotărât: 5.000 de militari vor fi trimiși la granița cu Mexicul. Începe operațiunea „Patriot credincios”

Partenerii noștri