Live

Washingtonul spune că "nu încurajează" loviturile ucrainene în Rusia

Data publicării:
Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american. Foto: Profimedia Images

Statele Unite "nu încurajează" Ucraina să lanseze lovituri în Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, după o serie de atacuri cu drone asupra mai multor baze aeriene ruseşti, pe care Ministerul Apărării rus le-a pus pe seama Kievului, informează Agerpres.

"Nu ajutăm Ucraina să organizeze lovituri dincolo de frontierele sale, nu încurajăm Ucraina să lanseze lovituri dincolo de frontierele sale", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

"Tot ceea ce facem noi, tot ceea ce face lumea pentru a sprijini Ucraina este în sprijinul independenţei Ucrainei", a adăugat el.

Ned Price s-a ferit, însă, să atribuie recentele lovituri cu drone Kievului, care nu le-a revendicat. Rusia a raportat trei morţi şi două avioane avariate într-un astfel de atac care a vizat baze de pe teritoriul său.

Experţii consideră că Ucraina ar fi pătruns în spaţiul aerian rus cu drone din epoca sovietică şi nu a folosit aparatura primită din occident.

"Furnizăm Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a fi folosit pe teritoriul său suveran - pe pământul ucrainean - pentru a înfrunta agresorul rus", a mai spus Ned Price.

Purtătorul de cuvânt nu a dorit să comenteze o informaţie apărută în Wall Street Journal, potrivit căreia Statele Unite au modificat sistemele de artilerie HIMARS destinate Ucrainei, foarte puternice şi sofisticate, pentru a împiedica folosirea lor cu scopul de a ataca Rusia.

Preşedintele american Joe Biden a afirmat public că nu încurajează Ucraina să se doteze cu rachete cu rază lungă de acţiune, temându-se de o escaladare care ar putea conduce Statele Unite să joace un rol mai direct împotriva Rusiei.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA critică Rusia și spune că lui Putin „nu-i pasă” de foametea din lume

SUA cer Ucrainei să aleagă un procuror general credibil pentru combaterea corupţiei

Xi Jinping le spune țărilor ASEAN că Beijing-ul „nu vrea să le hărțuiască” după ce paza de coastă chineză a atacat două nave filipineze

SUA au emis primul paşaport cu „genul X”

Partenerii noștri