Live

Zelenski a numit un nou comandant al forțelor terestre ale Ucrainei

Data publicării:
Volodimir Zelenski și Oleksandr Pavliuk (centru), fost adjunct al ministrului Apărării, în prezent șeful forțelor terestre ucrainene. Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a numit pe Oleksandr Pavliuk, fost prim adjunct al ministrului apărării, în funcţia de nou comandant al forţelor terestre ale Ucrainei, potrivit unui decret publicat duminică, informează Agerpres.

Pavliuk, un general-locotenent care a ocupat funcţia de ministru timp de un an, îl înlocuieşte pe generalul-colonel Oleksandr Sirski, după ce acesta a fost numit săptămâna aceasta comandant al forţelor armate ale Ucrainei.

Sâmbătă, Zelenski a anunţat alte cinci numiri în funcţii militare de rang înalt, completând astfel o echipă reînnoită pentru a consolida apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, care durează de aproape doi ani. Zelenski a completat astfel echipa de la vârful armatei după ce l-a numit săptămâna aceasta pe generalul-colonel Oleksandr Sîrski în funcţia de comandant al forţelor armate.

Volodimir Zelenski a mai spus că a aprobat numirea a trei generali de brigadă ca adjuncţi ai şefului Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei - Volodimir Horbatiuk, care va conduce operaţiunile şi managementul, Oleksi Şevcenko, responsabil de logistică, şi Mihailo Drapati pe probleme de instruire.

Ucraina se confruntă cu un deficit de oameni şi de echipamente în timp ce a intrat în 2024 fără să fi făcut prea multe progrese pe câmpul de luptă pe parcursul anului trecut. De asemenea, se confruntă cu o întrerupere a ajutorului militar din partea Statelor Unite, cel mai mare susţinător al său.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani de zile la rândul, pe internet

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un poliţist de frontieră ucrainean a fost arestat după ce a împuşcat în cap un bărbat care încerca să fugă în România

Rusia acuză Marea Britanie că e un „participant de facto” în războiul din Ucraina

Zelenski a promulgat legea pentru recrutarea condamnaților în armată. Mărește și amenzile pentru cei care se sustrag mobilizării

Putin spune că Zelenski nu are legitimitate, pentru că nu organizează alegeri prezidențiale în Ucraina

Partenerii noștri