Zelenski a numit un nou comandant al forțelor terestre ale Ucrainei

Data publicării:
Ukrainian President Zelenskyy Visits the 36th Marine Brigade in Donetsk
Volodimir Zelenski și Oleksandr Pavliuk (centru), fost adjunct al ministrului Apărării, în prezent șeful forțelor terestre ucrainene. Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a numit pe Oleksandr Pavliuk, fost prim adjunct al ministrului apărării, în funcţia de nou comandant al forţelor terestre ale Ucrainei, potrivit unui decret publicat duminică, informează Agerpres.

Pavliuk, un general-locotenent care a ocupat funcţia de ministru timp de un an, îl înlocuieşte pe generalul-colonel Oleksandr Sirski, după ce acesta a fost numit săptămâna aceasta comandant al forţelor armate ale Ucrainei.

Sâmbătă, Zelenski a anunţat alte cinci numiri în funcţii militare de rang înalt, completând astfel o echipă reînnoită pentru a consolida apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, care durează de aproape doi ani. Zelenski a completat astfel echipa de la vârful armatei după ce l-a numit săptămâna aceasta pe generalul-colonel Oleksandr Sîrski în funcţia de comandant al forţelor armate.

Volodimir Zelenski a mai spus că a aprobat numirea a trei generali de brigadă ca adjuncţi ai şefului Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei - Volodimir Horbatiuk, care va conduce operaţiunile şi managementul, Oleksi Şevcenko, responsabil de logistică, şi Mihailo Drapati pe probleme de instruire.

Ucraina se confruntă cu un deficit de oameni şi de echipamente în timp ce a intrat în 2024 fără să fi făcut prea multe progrese pe câmpul de luptă pe parcursul anului trecut. De asemenea, se confruntă cu o întrerupere a ajutorului militar din partea Statelor Unite, cel mai mare susţinător al său.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri