Live

Zelenski: Nu ne vom preda. Ne vom apăra statul

Data actualizării: Data publicării:
Foto: captură video ZelenskyyUa/ Twitter

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a publicat un clip video pe Twitter sâmbătă dimineață din centrul Kievului. Acesta dezminte informații false privind o presupusă predare a armelor de către armata ucraineană.

„Bună dimineața, ucraineni! Acum au apărut o mulțime de informații false, cum că aș fi cerut armatei să depună armele și că ar fi în curs evacuarea capitalei. Sunt aici, nu vom depune arme. Ne vom apăra statul. Pentru că arma noastră este adevărul nostru, adevărul nostru este că este pământul nostru, țara noastră, copiii noștri. Și noi vom apăra toate acestea. Trăiască Ucraina!”, a spus acesta.

Statele Unite i-au propus lui Volodimir Zelenski să îl evacueze din Kiev, însă președintele Ucrainei a refuzat oferta și a decis să rămână în capitala țării, chiar dacă este în pericol.

Președintele ucrainean a declarat în cursul nopţii că este pregătit să lanseze negocieri cu Rusia pentru instituirea imediată a unui acord de încetare a confruntărilor militare.

Zelenski a ieșit vineri seara din buncărul în care se adăpostește, alături de alți lideri ai administrației, pentru a transmite un mesaj de pe străzile din Kiev. „Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, a spus președintele Ucrainei.

Premierul bulgar Kiril Petkov a relatat că în timpul summitului extraordinar al UE a avut loc „o discuție foarte emoționantă” cu președintele Volodimir Zelenski, care le-a transmis nu știe dacă îi va mai vedea vreodată.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Volodimir Zelenski a fost pus de Moscova pe lista persoanelor căutate în Rusia

Josep Borrell avertizează că Rusia e o amenințare existențială pentru Europa: „Dacă va avea succes, Putin nu se va opri în Ucraina”

Zaharova acuză NATO că se pregătește „serios” pentru un război cu Rusia: „Să recunoaștem asta”

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

Partenerii noștri